16.06.2015

Haapavesi Folk heti juhannuksen jälkeen

Haapavedellä eletään taas suuren odotuksen aikaa: 27. Haapavesi Folk Music Festival ja  29. Folk-kurssi alkavat ensi maanantaina.

Talkoolaiset, joita on yhteensä lähes 200, aloittavat alueen rakentamisen, majoituksen järjestämisen ja monet muut festivaalin rakentamiseen liittyvät työt.

Haapavesi Folkin tarjonta on totutun monipuolinen ja korkeatasoinen.

Folk-kurssilla on ennätysmäärä kurssilaisia, reilusti yli kaksisataa.

Mielenkiinnolla odotetaan mm. Lauluja maan ja taivaan väliltä -kurssin ja Laulun kieli -kurssin päätöskonsertteja itse festivaalilla. Tapahtuma alkaa torstaina 25.6. kirkkokonsertilla ja sitä myötä Folk-puiston konserteilla. Esiintyjiä on lähes  60 ryhmää, yhteensä yli kolmesataa soittajaa ja laulajaa.

Yleisölle ilmaisia tapahtumia folkkiviikolla ovat kurssien workshopit Haapaveden opistolla, folkjamit Kylpyläsaaressa ja Juha Hurmeen kirjailijaseminaari Mäkirinteellä lauantaina.

Tänä vuonna festivaali laajenee perjantai-iltapäivään, jolloin Haapaveden ja lähiseudun artistit esiintyvät. Toinen tarjonnan lisäys on Käsityökortteli, jossa Haapavesi Folk haluaa tuoda esille käsityöyrittäjien korkeatasoista käsityötaidetta, mm. kierrätysmateriaaleista valmistettuja laukkuja, pellavatekstiilejä, koruja ja keramiikkaa.

Pitkästä aikaa Folkeilla on myös kuvataidenäyttely salin aulassa. Vuoden taiteilijana on Ari Liimatainen, joka on Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen ja Äänekosken Taiteilijaseuran kunniajäsen. Hanen tyylinsä sisältää surrealistisia ja kubistisia elementtejä, ja taiteilija itse on nimennyt sen surkuhubismiksi.

www.haapavesifolk.com

www.facebook.com/haapavesifolk

www.youtube.com/haapavesifolk

folkteestravel.tumblr.com

27. Haapavesi Folk Music Festival 22.-28.6.2015