15.02.2016

Haapavesi Folk 2016 on musiikkimatka Varsovan ja Lissabonin kautta Nashvilleen ja takaisin

28. kertaa järjestettävä Haapavesi Folk Music Festival tarjoilee tulevana kesänä jälleen värikkään ja monipuolisen musiikkikattauksen kaikelle kansalle. Kansan- ja maailmanmusiikin rinnalla kuullaan tuttuun tapaan myös lastenmusiikkia, jazzia, rockia ja klassista musiikkia.

Puolalaisen kansanmusiikin huippuyhtye Warsaw Village Band tuo Haapavedelle tuulahduksen maailmanmusiikin huipulta. Muita kansainvälisiä esiintyjiä ovat fadolaulajatar Liana Portugalista, amerikkalaisen juurimusiikin tulkit viulisti Brittany Haas ja kitaristi Jordan Tice, Virossa kansanmusiikin myyntilistojen kärkeen tuonut Curly Strings, ruotsalais-norjalainen turbofolkyhtye SVER, englantilaishaitaristi Karen Tweed sekä kitaristi Paulus Schäfer Hollannista gypsy jazz –trionsa kera.

Populaarimusiikin puolelta Haapavedelle saapuvat muun muassa Tuure Kilpeläinen Kaihon Karavaaninsa kanssa sekä suomirockin legendat Pauli Hanhiniemi ja Dave Lindholm. Suomalaisen musiikkielämän muita huippuja edustavat Susanna Haavisto, jazztrio HERD ja Aili Ikosen suomalaisia vanhoja iskelmiä versioiva Jazzbasilli, UMK-kilpailussa menestynyt suomibhangran lähettiläs Shava sekä juurimusiikin perheyhtye Honey B Family.

Suomalaisen kansanmusiikin kärjistä kuullaan muun muassa haitaristi Johanna Juholan visuaalinen soolokonsertti Imaginary Friends, kansanmusiikkia ja elektroa kiinnostavasti yhdistävä Okra Playground ja vanhoja suomi-iskelmiä lattarihenkeen varioiva Nordic Choro.

Lastenpäivää tähdittävät Pikku Kakkosesta tuttu Tuomo Rannankari yhdessä Tallarin kanssa. Kirkkokonserteissa kuullaan muun muassa Timo Alakotilan ensimmäisen pianokonserton kantaesitys Johanna Tiluksen ja Haapaveden kamariorkesterin esittämänä.

Haapavesi Folkin 30. kesäkurssi luottaa samoihin asioihin kuin itse festivaalikin: kansainvälisyyteen, korkeaan tasoon ja monipuolisuuteen.

Ilman kurssia ei olisi festivaalia ja myös toisin päin. Monet tapahtuman esiintyjistä opettavat kurssilla, ulkomaalaisista lähes kaikki. Tulevan kesän kurssi on 100. Folk-kurssi, kun lasketaan yhteen Haapavedellä ympäri vuoden pidettävät kurssit aina vuodesta 1987.

Juhlakurssi on laajempi kuin koskaan. Opettajia on peräti 28 kuudesta eri maasta. Perinteisten soitin-ja laulukurssien rinnalla on kasvava erilliskurssien kirjo. Niitä ovat Juha Hurmeen teatterikurssi, ukulelen rakennus, tanssikurssi, yhteisöllinen musisointi, Laulunkieli -kurssi ja Tellu Turkka co:n Lauluja taivaan ja maan väliltä. Kurssilaisia odotetaan taas yli 200. Soittimista suosituimpia ovat kielisoittimet ja viulu. Lapset ja perheet ovat erityishuolinnassa ja ohjattua toimintaa koko perheelle on koko viikoksi.

28. Haapavesi Folk Music Festival ja 30. kesäkurssit 27.6.-2.7.2016.

Tapahtuman taiteellisina johtajina toimivat Piia Kleemola-Välimäki ja Petri Hakala. Kurssien johtajana toimii Timo Hannula.

Lipunmyynti käynnistyy Lipputoimistossa www.lipputoimisto.fi

www.haapavesifolk.com