30.06.2016

Guardia Nueva Sata-Häme Soissa ja Jyväskylän Kesässä – Ikaalisissa uusina solisteina Laura Voutilainen ja Tero Harjunniemi

Viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan valloittaa Suomen suven ensin Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaaleilla 7. heinäkuuta Ikaalinen-salissa, 13.7. on Jyväskylän Kesän vuoro.

Sata-Häme Soin konsertissa orkesterin solisteina nähdään ensimmäistä kertaa valovoimainen Laura Voutilainen ja tulinen tenori Tero Harjunniemi. Jyväskylässä Guardia Nuevan solisteina laulavat Teemu Ronkainen ja Saara Aalto.

”Guardia Nueva on hieno orkesteri, jolla on autenttinen argentiinalaisen tangon saundi. Odotan aina innolla kaikkea uutta ja luvassa on varmasti mielenkiintoinen konsertti, kun kaksi maailmaa kohtaa. Pop-laulaja ja tango-orkesteri”, Laura Voutilainen toteaa.

”Konsertissa kuullaan minun kappaleitani guardiamaisella otteella ja toisaalta muutama tangoklassikko saa Laura Voutilainen –flavorin”, hän nauraa.

Tuliset Tenorit -triosta ja Suomen Kansallisoopperan näyttämöltä Oopperan kummituksesta tuttu tenori Tero Harjunniemi odottaa loikkaa oopperalavoilta tangon maailmaan suurella mielenkiinnolla:

”En ole ennen tangoja laulellut, repertuaarini suuntautuu toisaalle. Joskus olen kyllä miettinyt, että tangoja olisi mielenkiintoista laulaa. Yhteistyö Guardia Nuevan kanssa teki ajatuksista totta. On hienoa laulaa, kun saa taustalle upean bändin. Minulle uusien tangojen lisäksi konsertissa kuullaan myös Granada, jota olen laulanut paljonkin.”

Harjunniemi toteaa, että vaikka tangot ovat uusi tuttavuus, on suuriin tunteisiin eläytyminen tuttua.

”Laulan paljon italialaisia lauluja, esimerkiksi O sole mio. Ne ovat samalla tavalla tunnetta täynnä ja lähellä italialaisten sydämiä, kuin tangot suomalaisille. Myös Sata-Häme Soi -festivaalilla laulaminen on minulle ensimmäinen kerta. Uudet yhteistyökuviot ovat aina jännittäviä ja mielenkiintoisia, ne tuovat rikkautta ja raikkautta omaan tekemiseen”, Harjunniemi pohtii ja kertoo laulavansa konsertissa myös duon Laura Voutilaisen kanssa.

 

Jyväskylässä ihanat Saara ja Teemu

Jyväskylän Kesässä keskiviikkoiltana 13. heinäkuuta Guardia Nuevan solisteina laulavat jälleen sykähdyttävä tangokuningas Teemu Roivainen ja säkenöivä Saara Aalto, jotka ovat esiintyneet orkesterin solisteina muun muassa Kokkolan Talviharmonikassa ja Savoy-teatterissa.

Sata-Häme Soin ja Jyväskylän Kesän konserttien lisäksi Guardia Nueva järjestää jälleen kesäkonsertin kotikaupungissaan Kokkolassa. Lauantaina 16. heinäkuuta Chydenius-puistossa järjestettävän ilmaiskonsertin solisteina laulavat orkesterin rivistäkin tuttu Jonna Pirttijoki ja nuori kokkolalaistenori Jouni Nikula.

Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Musiikillinen runsauden sarvi ja elämys, joka täytyy kokea. Taitavien muusikoiden säteilevä joukko johtajanaan tulisieluinen kapellimestari Raimo Vertainen.

 

Lisätiedot:

www.guardinueva.net

 

Sata-Häme Soi, Ikaalinen

Guardia Nueva Ikaalinen-salissa torstaina 7.7.2016 klo 18. Liput: www.satahamesoi.fi

 

Jyväskylän Kesä

Guardia Nueva Teltassa, Kampuksen kentällä keskiviikkona 13.7. klo 21.30, lisätietoa lipuista:

http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/guardia-nueva-saara-aalto-ja-teemu-roivainen/

 

Chydeniuksen puisto, Kokkola

Guardia Nuevan ilmaiskonsertti lauantaina 16.7. klo 18.