18.02.2009

Grammy-voittaja Duffy Pori Jazziin

Soul-laulaja Duffy konsertoi Pori Jazzissa ensi heinäkuussa. Walesilaisen Duffyn esikoisalbumi Rockferry palkittiin äskettäin arvostetulla Grammy-palkinnolla. Rockferry valittiin parhaaksi lauletuksi poplevyksi tämän vuoden Grammy-gaalassa Los Angelesissa.

Levy oli myös Britannian viime vuoden myydyin albumi. Suomessakin se on ylittänyt jo platina-levyn rajan noin 33 000 kappaleen myynnillä. Albumin tunnetuin kappale on paljon radiosoittoa saanut Mercy.

Duffy esiintyy Kirjurinluoto Arenalla torstaina 16. heinäkuuta. Tämän konsertin liput tulevat myyntiin Lippupalvelun myyntipisteissä ensi maanantaina 23. helmikuuta klo 9.00. Lipun hinta on 63 €.

Samassa Kirjurinluodon konsertissa Duffyn kanssa esiintyy myös perinteistä 1960- ja -70-luvun soulia esittävä yhdysvaltalainen laulaja Raphael Saadiq.

Hänen uudella, maaliskuun alussa julkaistavalla The Way I See It –albumillaan vierailevat muun muassa Stevie Wonder, Joss Stone ja Jay-Z. Raphael Saadiq on myös arvostettu levytuottaja, jonka taitoihin ovat luottaneet muun muassa Whitney Houston ja Mary J. Blige. Raphael Saadiq palkittiin myös Grammy-palkinnolla D’Angelon albumin tuotannosta.

Samassa konsertissa kuullaan myös ranskalaista harmonikkataiteilijaa Richard Gallianoa. Hänen yhtyeessään soittavat Porissa muun muassa maineikas basisti Richard Bona sekä pianisti Gonzalo Rubalcaba. Konsertin avausesiintyjä on venäläinen George Garanian Big Band.

Pori Jazz järjestetään 11.–19. heinäkuuta, ja festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan 25. maaliskuuta. Lipunmyynti muiden konserttien osalta alkaa 1.4.

Lue lisää osoitteesta www.porijazz.fi

http://www.porijazz.fi