27.05.2013

Grammy-ehdokas Gregory Porter Suomeen April Jazzeille

April Jazz –festivaalin toimistolla Espoossa eletään jännittäviä hetkiä. Festivaalin ohjelma julkaistiin keskiviikkona ja maanantain vastaisena yönä selviää saadaanko Suomeen huhtikuun lopussa tuore Grammy –voittaja. Laulaja Gregory Porterin kappale ”Real Good Hands” on ehdolla parhaaksi perinteiseksi R&B –esitykseksi. Samassa kategoriassa ehdokkaana on myös Beyoncén esittämä ”Love On Top”. Pääkaupunkiseudun suurin jazzfestivaali April Jazz järjestetään 24.-28.4.2013 Espoon Tapiolassa jo 27:nnen kerran.

Parhaasta perinteisestä R&B esityksestä Grammy -ehdokkaana oleva Gregory Porter saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. Amerikkalaislaulajan ura on ollut kovassa nosteessa jo 2010 ilmestyneen esikoisalbumin, ”Water”, julkaisusta lähtien – myös tuolla albumilla lohkesi Grammy -ehdokkuus. Useita omia sävellyksiä sisältävä kakkosalbumi ”Be Good” julkaistiin ystävänpäivänä 2012. ”Be Good” on kerännyt kriitikoiden kehuja niin edukseen erottuvasta laulutyylistä kuin musiikistakin.

Gregory Porter syntyi ja kasvoi Kaliforniassa. Pienenä Nat King Colea peilin edessä imitoinut poika unelmoi suurista konserttilavoista, joiden sijaan hän kuitenkin vietti nuoruutensa enimmäkseen toisenlaisilla stadioneilla. Gregory oli nuorena erittäin lupaava urheilija ja opiskeli San Diegon yliopistossa pelaten amerikkalaista jalkapalloa kunnes olkapäävamma päätti pelit lopullisesti ja johdatti tämän jälleen tiiviimmin musiikin pariin. Tällä hetkellä Porter asuu Brooklynissa ja esiintyy säännöllisesti Smoke Jazz –klubilla sekä Lincoln Center Jazz Orchestran ja Jools Hollandin solistina.

Jazzteltan roots –illassa 24.4.2013 klo 19:00 alkaen kotimainen Hoedown ja Gregory Porter. Liput toimituskuluineen alkaen 33,50 €.

Seuraa festivaalin tiedotusta:

Website www.apriljazz.fi

Facebook www.facebook.com/apriljazzfestival

Twitter www.twitter.com/AprilJAzzFest