12.06.2019

Genelec ja Kuopio Tanssii ja Soi yhteistyöhön

Kuopio Tanssii ja Soi ry ja Genelec Oy ovat sopineet yhteistyöstä. Alansa uranuurtajat, tänä vuonna 50v juhlavuottaan viettävä tanssitaidefestivaali sekä alansa globaali edelläkävijä, äänentoistolaitteita valmistava iisalmelainen Genelec Oy ovat molemmat perinteikkäitä toimijoita. Nyt tehty sopimus tuo kaksi vahvaa toimijaa yhteen.  Kuopio Tanssii ja Soi on ollut tanssin ilosanoman tienraivaaja jo vuosikymmenet, ja Genelec on luonut huimaa menestystarinaa äänentoiston alalla kansainvälisesti jo 41 vuotta.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kertoo yhteistyöstä seuraavaa:
– Työskennellessämme huipputeknologian ja taiteen risteyksessä meillä on ollut etuoikeus nähdä käytännössä taiteen ainutlaatuinen merkitys ihmisten tunteiden ja mielikuvituksen ilmaisutapana sekä yhteiskunnan sivistyksen edistäjänä. Samanaikaisesti Kuopio Tanssii ja Soi on tehnyt harvinaisen rohkeaa ja väsymätöntä työtä viimeisten 50 vuoden aikana yhden ihmiskunnan vanhimman ja syvällisimmän taiteen muodon puolesta. Tanssin ja musiikin keskinäinen vuorovaikutus antaa loistavat edellytykset ilmaista elämää. Näin ollen koemme aidosti, että meidän sekä Kuopio Tanssii ja Soin matka on ollut yhteinen. Tällä matkalla musiikki ja tanssi kietoutuvat yhteen ja ilmaisevat salaperäisesti sitä, mihin me molemmat uskomme.

Toiminnanjohtaja Anna Pitkänen puolestaan toteaa:
– On kunnia, että olemme saaneet kumppaniksemme yrityksen, joka on alansa suunnannäyttäjänä maailman tasolla.  On hämmästyttävää, että tämä yritys on alusta pitäen rakentunut arvoille, jotka ovat kuin suoraan oman tapahtumamme lähtökohtia. Taide, tinkimätön laatu, uteliaisuus ja avoimuus uudelle, myös kokeilunhalu ja toiminnan pitkäjänteisyys. Luonnonläheisyys ja ihmisen kokoinen toimintaympäristö on muovannut meidän molempien toimintakulttuuria, tapaa tehdä työtämme niin että pystymme saavuttamaan sellaista missä olemme alamme kirkkainta kärkeä.

Kuopio Tanssii ja Soin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen oli silminnähden vaikuttunut vierailtuaan Iisalmessa Genelecin tehtaalla.
– Pakko sanoa. Ei huono! Tuotannon laatutietoisuus ja laadun tarkkailun taso teki erityisen vaikutuksen. Tuli todistetuksi se, että huonoa ei kannata tehdä. Vain korkealuokkaisella pääsee maailmanmarkkinoille.

50. Kuopio Tanssii ja Soi 12. – 18.6.2019
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen