20.11.2020

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen jatkaa Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana

Savonlinnan Oopperajuhlien uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen energiayhtiö Gasumin toimitusjohtajan Johanna Lammisen. Hän toimi puheenjohtajana myös valtuuston edellisen kauden vuodesta 2017. Tekniikan tohtori, MBA Johanna Lamminen on mukana Oopperajuhlien valtuustossa nyt kolmatta kauttaan. Valtuuston varapuheenjohtajiksi on valittu kansanedustaja, Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen Hanna Kosonen ja Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen. ”Koen tärkeäksi, että saan olla jatkamassa pitkäaikaista työtä Savonlinnan Oopperajuhlien eteen. Aivan erityisesti näinä aikoina tarvitaan yhteiskunnan, liike-elämän ja oopperan ystävien tukea rakentamaan kansainvälisestikin tärkeän kesäjuhlamme tulevaisuutta”, sanoo Johanna Lamminen.

Valtuuston valitsee kolmeksi vuodeksi kerrallaan valtakunnallinen Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistys ry. Valtuuston tehtävä on mm. valita Oopperajuhlien hallitus sekä vahvistaa festivaalin toimintasuunnitelmat, talousarvio ja tilinpäätös.

Oopperajuhlien valtuustossa on 26 jäsentä. Uusia jäseniä ovat mm. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu, kauppaneuvos ja toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen, Miltton Networksin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jussi Kekkonen sekä Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori Markus Lehtinen. Toiselle tai kolmannelle kaudelleen jatkavat puolestaan mm. kapellimestari Hannu Lintu sekä Yleisradion Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

 

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuusto 2020–2023: 

Pj. Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum

Vpj. Hanna Kosonen, kansanedustaja, Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen

Vpj. Marjo Miettinen, Teknologiteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja

 

Paulina Ahokas, toimitusjohtaja, Tampere-talo

Mikael Aro, Senior Industry Expert, pääomasijoitusyhtiö Triton

Jouni Backman, vanhempi neuvonantaja, Sitra

Stig Gustavson, vuorineuvos

Markus Heiskanen, toimitusjohtaja, Hotelli Järvisydän

Sari Kaasinen, muusikko, Saimaa-ilmiön projektijohtaja

Kyösti Kakkonen, kauppaneuvos, toimitusjohtaja, Kakkonen-yhtiöt

Jussi Kekkonen, Senior Partner, Miltton Group

Olli Kiuru, partneri, Waselius & Wist

Mari Kiviniemi, toimitusjohtaja, Kaupan liitto

Sampsa Kokko, Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsen, metsäpalveluyrittäjä

Hille Korhonen, hallitusammattilainen

Markus Lehtinen, professori, Sibelius-Akatemian oopperakoulutus

Hannu Lintu, ylikapellimestari, Radion sinfoniaorkesteri

Riitta Lintula, lääkäri

Pentti Mäkinen, Etelä-Savon maakuntajohtaja

Petteri Putkiranta, liiketoimintajohtaja, Sanoma

Arto Räty, Senior Vice President, Fortum

Harri Suutari, hallitusammattilainen

Liisa Suvikumpu, toimitusjohtaja, Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta

Ville Vilèn, Luovien sisältöjen johtaja, Yle

Heikki Vuorinen, toimitusjohtaja, Nordic Automotive Service

Hannu Väänänen, toimitusjohtaja, Blue Lake Communications Oy

 

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja merkittävimpiä matkailukohteitamme. Festivaali on tukijoidensa ylläpitämä: Taustalla toimii voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, joka on avoin kaikille. Jopa 70 000 vuosittaisen kävijän festivaali toteutetaan poikkeuksellisen suuren omarahoituksen turvin: 86 % toiminnasta katetaan lipputuloin, yrityskumppanuuksin ja lahjoituksin. Noin 8 miljoonan euron budjetista valtaosa, kolme neljännestä, on taiteellisia ja teknisiä tuotantokustannuksia, eli työtä, joka vaaditaan kuukauden pituisen festivaalin toteuttamiseen keskiaikaisessa Olavinlinnassa. Juhlakaudella ainutlaatuisten oopperakokemusten eteen työskentelee jopa 1200 ihmistä. Oopperajuhlia vietetään 2.–31.7.2021. oopperajuhlat.fi