14.03.2019

Gaala juhlistaa näyttävästi 50-vuotista Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmassa nähdään 14. ja 15. kesäkuuta Jorma Uotisen juontamat 50v juhlagaalaillat, joissa vierailee taiteilijoita Suomesta, Espanjasta ja Australiasta.

Uotinen yllättää. Hänen rakentamissaan gaalailloissa on harvemmin nähty kotimaisia kansantanssiryhmiä. Motoran Pelmakat on joensuulainen reipas ja raikas tanssiryhmä, jotka toimivat karjalaisen tanssiperinteen airueina. Höplä-nimisestä teoksesta nähdään ihanan höplähtänyt polkkapätkä. Tsuliluikka on karjalaista meininkiä kiertelemättä ja konstailematta.

Suomen Kansallisbaletti on vieraillut festivaalilla eri kokoonpanoissa 1970-luvulta alkaen. Baletin tähtitanssijat Jani Talo ja Tiina Myllymäki tuovat juhlagaalaan tuulahduksen klassisesta baletista.

Espanjalainen Iron Skulls räjäytti pankin pari vuotta sitten gaalassa teoksellaan Sinestesia. Odotettu vieras palaa festivaalille Kintsugi-teoksella, joka yhdistää katutanssin klassiseen musiikkiin.

Espanjalaiset flamencotanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro sekä kolme muusikkoa esiintyvät gaalassa perinteisellä- sekä nykyflamencoteoksella.

Gaala huipentuu australialaisen Sydney Dance Companyn esiintymiseen. Teoksessa Lux Tenebris nähdään kaikki Kuopion ensivierailullaan olevan ryhmän 17 tanssijaa.

50v juhlagaala Kuopion Musiikkikeskuksella 14. ja 15.6. klo 18.00. Gaaloihin on saatavilla myös VIP-lippuja, jotka sisältävät esityksen lisäksi maittavan buffet-ruokailun. VIP-lippuja on saatavilla myös kaikkiin muihin Musiikkikeskuksen esityksiin.

50. Kuopio Tanssii ja Soi 12.-18.6.2019
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

www.kuopiodancefestival.fi