06.08.2009

Funkbändi Jagúar päättää Oulunsalo Soi -musiikkijuhlat

Musiikkijuhlien päätöspäivänä 7.8.2009 herkistellään runojen äärellä, kuullaan intohimoista soitantaa ja vielä lopuksi järjestetään hikiset bileet islantilaisen funkbändin tahdittamana.

Meta4:n viulisti Minna Pensola tulkitsee omassa Meta1/4-konsertissaan tunnettuja suomalaisia säveltäjiä, Jean Sibeliusta ja Toivo Kuulaa, yhdessä pianisti Heini Kärkkäisen kanssa. Erityisen illasta tekee kuitenkin Pensolan kummitädin, näyttelijä Maija-Leena Sointeen mukanaolo. Soinne lausuu kappaleiden välissä Maria Jotunin ja Edith Södergranin tuotantoa.

Ensi-iltansa esitys näki pari vuotta sitten Sysmän suvisoitossa. Tuolloin yleisö oli äärimmäisen vaikuttunut, ja naistrio odottaa tunteikasta iltaa Oulun Ravintola Rauhalassakin, missä konsertti järjestetään klo 18.00.

– Paketti on erittäin tyylikäs, kaunis ja koskettava. Voisi melkein sanoa, että se on pois arkipäivästä, Soinne kertoo. – Niillä ihmisillä, jotka konserttiin löytävät, on varmasti halu herkistyä, Pensola jatkaa.

YLE saapuu taltioimaan Oulun Lyseon juhlasalissa järjestettävän konsertin ”Lopun alkua” klo 20.00. Paikalla musisoimassa ovat häikäisevä fagottivirtuoosi Martin Kuuskmann, kansainvälisestikin menestynyt pianisti Heini Kärkkäinen, London Symphony Orchestran ensimmäinen suomalaisjäsen Jani Pensola sekä Meta4. Kokoonpano on siis lähes sama kuin keskiviikon ihastusta herättäneessä Kulttuuritalo Valveen konsertissa.

Ryhmä tulkitsee Juha T. Koskisen, Camille Saint-Saënsin, Astor Piazzollan ja Felix Mendelssohn-Bartholdyn teoksia. Konsertti on kuultavissa YLE Radio 1:llä kaksi päivää myöhemmin sunnuntaina 9. elokuuta klo 19.03.

Musiikkijuhlat päättää islantilainen funkbändi Jagúar Radisson Blu -hotellissa klo 23.00. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun Oulunsalo Soi -musiikkijuhlilla kuullaan funkia.

– On todella mielenkiintoista, että musiikkijuhlillanne on näin ennakkoluulotonta meininkiä. On hauskaa soittaa uudentyyppiselle yleisölle. Funk on täydellistä biletysmusaa! Samúel ”Sammi” Jón Samúelsson, Jagúarin laulaja ja pasuunansoittaja vakuuttaa.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Elojazz-festivaalin kanssa.

Etusivu