05.07.2022

Franck Vigrouxin ohjaus Forêt (Metsä) Jyväskylän Kesä -festivaalilla sunnuntaina 10.7.

Kansainvälisesti arvostetuilla festivaaleilla kiertänyt Compagnie D’autres Cordes saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen tulevana sunnuntaina 10.7. Ryhmän teoksissa yhdistyvät digitaalinen taide, musiikki, tanssi ja sanaton teatteri. Franck Vigrouxin ohjaus Forêt nähdään osana Jyväskylän Kesä -festivaalin ohjelmaa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Forêt on sensorinen ooppera, sanattoman teatterin kokonaistaideteos, jossa elektroninen livemusiikki yhdistyy kehojen liikkeisiin, 3D-valoihin ja videoprojektioon. Teoksen synnyttämä kokemus on paitsi visuaalisesti vavahduttava, myös fyysinen. Forêt edustaa tämän hetken kansainvälisesti kiinnostavinta sanatonta teatteria. Ranskalaisen ryhmän vierailu nähdään Jyväskylän Kesässä Jyväskylän kaupunginteatterin suurella lavalla.

Mielen sisällä metsä (Forêt) viittaa alitajuntaan. Teoksessa dialogia käyvät shamaaninen hahmo ja kosmos. Lavalle materialisoituu erilaisia ei-inhimillisiä olioita: ääneen reagoiva musta aukko, labyrinttejä ja matoja.

Compagnie D’autres Cordes on erikoistunut digitaaliseen taiteeseen sekä audiovisuaalisiin ja liveperformansseihin. Kansainvälisesti arvostetuilla festivaaleilla kiertäneen ryhmän vierailu Jyväskylän Kesässä on samalla heidän ensimmäinen Suomen-esiintymisensä.

Teoksen ohjaaja Franck Vigroux on on ranskalainen muusikko, säveltäjä ja mediataiteilija. Vigroux yhdistää työssään uutta mediaa ja esittäviä taiteita. Hänen musiikillinen skaalansa on laaja, aina elektroakustisesta industrial noiseen, moderneihin sävellyksiin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin.

Vigroux on esiintynyt ja äänittänyt kansainvälisesti tunnustettujen muusikoiden, kuten Mika Vainion (Pan Sonic), Reinhold Friedlin, Elliott Sharpin, Joey Baronin, Zeena Parkinsin ja Ars Nova -instrumentaaliyhtyeen kanssa. Vuodesta 2009 lähtien hän on toteuttanut monitaiteisia esityksiä ja tehnyt yhteistyötä Compagnie D’autres Cordesin kanssa. Hänen töitään on ollut kansainvälisesti arvostettujen festivaalien ohjelmistossa ympäri maailman.

Compagnie D’autres Cordes: Forêt (Metsä)

Ohjaus, konsepti, livemusiikki: Franck Vigroux
Tanssi ja koreografia: Azusa Takeuchi
Puvustus: Margot Dusé
Video: Kurt d’Haeseleer
Generatiivinen video: Antoine Schmitt
Valot: Perrine Cado
Dramaturgia: Michel Simonot & Philippe Malone

Sunnuntaina 10.7. kello 16
Jyväskylän kaupunginteatteri, suuri näyttämö
Kesto 60 min
Ikäsuositus 14+
Liput: 38/36/26 €

Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 67. kertaa 6.–12.7. Festivaalin vuosittain vaihtuva teema on tänä vuonna liike. Monitaidefestivaalin ohjelmisto koostuu mm. kevyestä musiikista, esittävästä taiteesta, kuvataiteesta, koko perheen ohjelmasta sekä laadukkaasta puheohjelmasta. Tutustu Jyväskylän Kesän koko ohjelmistoon: www.jyvaskylankesa.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.07.2023

Jyväskylän Kesä 5.–11.7. keräsi 33 000 kävijää – lipunmyynti ennätysvilkasta!

Tiistaina päättynyt Jyväskylän Kesä -festivaali kokosi festivaaliviikon tapahtumien ääreen yhteensä 33 000 kävijää. Tänä vuonna 68. kertaa yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali teki lipunmyyntiennätyksensä. Puistofestivaali Puistojuhlat keräsi ennätysyleisön. Festivaaliviikon teema oli toivo. Teema läpileikkasi koko festivaaliohjelmaa –…