05.07.2022

Franck Vigrouxin ohjaus Forêt (Metsä) Jyväskylän Kesä -festivaalilla sunnuntaina 10.7.

Kansainvälisesti arvostetuilla festivaaleilla kiertänyt Compagnie D’autres Cordes saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen tulevana sunnuntaina 10.7. Ryhmän teoksissa yhdistyvät digitaalinen taide, musiikki, tanssi ja sanaton teatteri. Franck Vigrouxin ohjaus Forêt nähdään osana Jyväskylän Kesä -festivaalin ohjelmaa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Forêt on sensorinen ooppera, sanattoman teatterin kokonaistaideteos, jossa elektroninen livemusiikki yhdistyy kehojen liikkeisiin, 3D-valoihin ja videoprojektioon. Teoksen synnyttämä kokemus on paitsi visuaalisesti vavahduttava, myös fyysinen. Forêt edustaa tämän hetken kansainvälisesti kiinnostavinta sanatonta teatteria. Ranskalaisen ryhmän vierailu nähdään Jyväskylän Kesässä Jyväskylän kaupunginteatterin suurella lavalla.

Mielen sisällä metsä (Forêt) viittaa alitajuntaan. Teoksessa dialogia käyvät shamaaninen hahmo ja kosmos. Lavalle materialisoituu erilaisia ei-inhimillisiä olioita: ääneen reagoiva musta aukko, labyrinttejä ja matoja.

Compagnie D’autres Cordes on erikoistunut digitaaliseen taiteeseen sekä audiovisuaalisiin ja liveperformansseihin. Kansainvälisesti arvostetuilla festivaaleilla kiertäneen ryhmän vierailu Jyväskylän Kesässä on samalla heidän ensimmäinen Suomen-esiintymisensä.

Teoksen ohjaaja Franck Vigroux on on ranskalainen muusikko, säveltäjä ja mediataiteilija. Vigroux yhdistää työssään uutta mediaa ja esittäviä taiteita. Hänen musiikillinen skaalansa on laaja, aina elektroakustisesta industrial noiseen, moderneihin sävellyksiin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin.

Vigroux on esiintynyt ja äänittänyt kansainvälisesti tunnustettujen muusikoiden, kuten Mika Vainion (Pan Sonic), Reinhold Friedlin, Elliott Sharpin, Joey Baronin, Zeena Parkinsin ja Ars Nova -instrumentaaliyhtyeen kanssa. Vuodesta 2009 lähtien hän on toteuttanut monitaiteisia esityksiä ja tehnyt yhteistyötä Compagnie D’autres Cordesin kanssa. Hänen töitään on ollut kansainvälisesti arvostettujen festivaalien ohjelmistossa ympäri maailman.

Compagnie D’autres Cordes: Forêt (Metsä)

Ohjaus, konsepti, livemusiikki: Franck Vigroux
Tanssi ja koreografia: Azusa Takeuchi
Puvustus: Margot Dusé
Video: Kurt d’Haeseleer
Generatiivinen video: Antoine Schmitt
Valot: Perrine Cado
Dramaturgia: Michel Simonot & Philippe Malone

Sunnuntaina 10.7. kello 16
Jyväskylän kaupunginteatteri, suuri näyttämö
Kesto 60 min
Ikäsuositus 14+
Liput: 38/36/26 €

Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 67. kertaa 6.–12.7. Festivaalin vuosittain vaihtuva teema on tänä vuonna liike. Monitaidefestivaalin ohjelmisto koostuu mm. kevyestä musiikista, esittävästä taiteesta, kuvataiteesta, koko perheen ohjelmasta sekä laadukkaasta puheohjelmasta. Tutustu Jyväskylän Kesän koko ohjelmistoon: www.jyvaskylankesa.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.03.2023

Euroviisuvoittaja Salvador Sobral saapuu heinäkuussa Jyväskylän Kesä -festivaalille

Vuoden 2017 euroviisuvoittaja, portugalilainen jazz-laulaja ja lauluntekijä Salvador Sobral konsertoi Jyväskylän Kesä -festivaalilla heinäkuussa. Ensimmäisellä Suomen-vierailullaan vuonna 2019 Sobral esiintyi Jyväskylän Kesässä loppuunmyydylle katsomolle. Salvador Sobral on ylistetty tulkitsija, jonka musiikin ytimessä ovat jazz- ja…

Lue lisää

23.02.2023

Laulajalegenda Katri Helena juhlii 60-vuotista uraansa Jyväskylän Kesä -festivaalilla

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa heinäkuussa nähdään yksi maamme menestyneimmistä laulajista, Katri Helena. Konsertti on osa Katri Helenan 60-vuotisjuhlakiertuetta. Artisti konsertoi Jyväskylän Kesässä 11.7. Tessa Virta Orkesterin kanssa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun…

Lue lisää

19.01.2023

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlissa 6.–7.7.2023 listaykkönen Sexmane ja 8 muuta huippunimeä

Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran kotimaisia huippuartisteja. Festivaali julkisti tänään kahdeksan artistia, yksi iso yllätys on luvassa helmikuun lopussa. Puistojuhlien torstaissa Antti Aution voimakkaat ja vilpittömät kappaleet kaipuusta…

Lue lisää