29.11.2021

Folklandialla edellytetään koronapassia 7.-8.1.2022 

Suomen hallitus on linjannut uusia alueellisia kokoontumisrajoituksia 17.11.2021. Tästä syystä kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Folklandia ottaa käyttöön koronapassin alkuvuodesta järjestettävässä tapahtumassa Silja Europalla. Folklandia pidetään 7.–8.1.2022 jo 26. kerran.

Osallistuessaan Folklandia-tapahtumaan yleisöä, esiintyjiä ja työntekijöitä pyydetään esittämään voimassa oleva koronapassi. Koronapassi tarkastetaan kaikilta laivaan tulijoilta Helsingin Länsisatamassa ennen Folklandia-risteilyä. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Koronapassin käyttö mahdollistaa turvallisen ja vastuullisen risteilyn Folklandian yleisölle, esiintyjille ja työntekijöille.  Osallistujia pyydetään saapumaan Länsisatamaan viimeistään puolitoista tuntia ennen laivaannousua, jotta koronapassin tarkastamiseen jää riittävästi aikaa. Laivaannousu on perjantaina 7.1.2022 kello 17.30.

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen saa Omakanta-palvelusta, ja sen voi esittää kuvanäkymänä mobiililaitteesta tai paperisena tulosteena. Todistus kertoo täydestä koronarokotekattavuudesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai vaaditun aikarajan sisällä sairastetusta koronataudista. Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja.

Folklandian järjestää Suomen Nuorisoseurat yhdessä 49. pohjoismaisen, virolaisen ja suomalaisen taustajärjestäjän kanssa.

Festivaalin sivuille