04.06.2014

Flamencon huiput Rojas ja Rodriguez Kuopioon pika-aikataululla

Nuevo Ballet Españolista tuttujen Angel Rojasin ja Carlos Rodriguezin uusin teos Titanium korvaa aiemmin peruuntuneet Ballet Nacional de Españan esitykset.

Flamencon mestarit Angel Rojas ja Carlos Rodriguez tuovat Kuopioon Pohjoismaiden ensi-iltaan uusimman ja uraauurtavan teoksensa Titanium, jossa yhdistyvät flamenco, hip hop ja breakdance.

– Teos on jotain, mitä ei aiemmin ole ollut olemassa. Se on Rojas y Rodriguezin historiassa eräänlainen rajapyykki. Titanium avaa oven urbaanin tanssin ja flamencon fuusiolle, Angel Rojas ja Carlos Rodriguez kertovat.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen on iloinen siitä, että kansan rakastamat flamencotaiturit saatiin Kuopioon. Ryhmää oli jo alustavasti suunniteltu tulevan vuoden ohjelmaan.

Uotisen ja festivaalin toiminnanjohtajan Anna Pitkäsen mukaan tarjouksia tuli runsaasti heti, kun tieto BNE:n perumisesta levisi maailmalla.

– Meillä on maailmalla hyvät kontaktiverkostot. Se auttaa tällaisissa tilanteissa, Uotinen kertoo.

Aiemman flamencoryhmän peruuntuminen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ohjelmassa tuli tietoon perjantaina 30. toukokuuta. Neuvottelut Rojas y Rodriguezin kanssa aloitettiin samana päivänä.

– Rojas ja Rodriguez vierailivat viimeksi Kuopiossa vuonna 2009 Nuevo Ballet Español -ryhmänsä kanssa, ja heidän teoksensa Sangre Flamenca sai hurmioituneen vastaanoton. Yleisömme rakastaa näitä herroja, ja rakkaus tuntuu olevan molemminpuolista, sillä saimme vierailun järjestymään uskomattomalla aikataululla, vain parissa päivässä, Pitkänen sanoo.

Pikainen aikataulutus vaati paljon myös ryhmältä itseltään.

– Tanssiryhmämme on tehnyt suuren työn sen eteen, että Titanium on valmis esitettäväksi Kuopiossa ennätysaikataululla. Esiinnymme vielä 14. kesäkuuta Salamancassa Espanjassa. Mutta kaikki on nyt valmista Kuopiota varten. Meille on aina suuri kunnia esiintyä Kuopio Tanssii ja Soilla ja kiitämme festivaalia luottamuksesta, jota se on osoittanut meitä kohtaan, Rojas ja Rodriguez sanovat.

Rojasin & Rodriguezin Titanium -teoksen esitys Kuopion Musiikkikeskuksella sunnuntaina 15.6. klo 20 (ei klo 18.00). Maanantaina 16.6. esitys on aiemmin ilmoitetun mukaisesti klo 18.00.

BNE:n esityksiin aiemmin ostetut liput käyvät Rojas y Rodriguezin esitykseen sellaisenaan.

Jos muutoksesta johtuen haluat palauttaa liput, palaute ne siihen myyntipisteeseen, mistä liput on ostettu.

15.6. esityksen liput voi palauttaa esityspäivänä klo 18 asti.

16.6. esityksen liput voi palauttaa esityspäivänä klo 18 asti.

Lisätietoja www.kuopiodancefestival.fi ja www.lippu.fi

Juhlagaalan osalta järjestelyt ovat vielä käynnissä. Niistä tiedotetaan myöhemmin.

45. Kuopio Tanssii ja Soi 12.–18.6.2014

www.kuopiodancefestival.fi