09.02.2022

Finland Festivalsin käyntimäärätilasto vuonna 2021

Finland Festivals (FF) on koonnut tilastot jäsenfestivaaliensa käyntimääristä vuonna 2021. Mukana on 81 FF-ketjuun kuuluvaa taide- ja kulttuurifestivaalia.

Tilastotiedot ovat edellisvuoden tavoin täysin poikkeukselliset. 49 festivaalia järjestettiin normaalina ajankohtana, mutta toteutus noudatti vallitsevia koronarajoituksia (osa hybridinä, osa pienennetyllä ohjelmalla tai rajatulla yleisömäärillä). 18 festivaalia siirrettiin myöhempään ajankohtaan tai perutun festivaalin sijaan järjestettiin muuta ohjelmaa festivaalibrändin nimen alla. Lisäksi 14 festivaalia peruttiin kokonaan, mutta näistäkin suurin osa järjesti erilaista striimattua ohjelmaa.

Varsinaiseen tilastoon on laskettu aiempien vuosien tilastointitavan mukaan vain fyysisten yleisötapahtumien käyntimäärät, ei verkko- tai virtuaalitapahtumien katsojia. Alaviitteistä sen sijaan löytyvät tarkemmat tiedot kunkin festivaalin koronavuoden poikkeusjärjestelyistä ja niiden kautta tavoitetuista käynti- ja katsojamääristä.

Yksityiskohtaiset käyntitilastot ja runsaat alaviitteet Finland Festivalsin jäsenfestivaaleista vuodelta 2021 löytyvät tästä: FF käyntitilasto 2021.