03.04.2013

Finland Festivals markkinoi festivaaleja Pietarissa

Finland Festivals (FF) jatkaa monivuotista toimintaansa Pietarin alueella järjestämällä markkinointi- ja verkostoitumistilaisuuden Pietarin Suomi-talossa 4.4.2013. Tilaisuuteen on ilmoittautunut noin 60 pietarilaista matkailualan ja median ammattilaista.

Finland Festivals edustaa tilaisuudessa kaikkia jäsenfestivaalejaan, mutta päähuomion kohteena ovat FF:n mukana matkustavat kahdeksan, erityisesti Venäjän markkinoista kiinnostunutta festivaalia:

– Helsingin juhlaviikot
– Kuopio Tanssii ja Soi
– Naantalin Musiikkijuhlat
– Kuhmon Kamarimusiikki
– Tampereen Teatterikesä
– Turun musiikkijuhlat
– Savonlinnan Oopperajuhlat
– Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

Suomalaisfestivaalit hakevat kasvua Venäjän matkailumarkkinoilta ja erityiskohteena on Pietarin alueen koulutettu ja kulttuuritietoinen keskiluokka. Festivaaliammattilaiset yhdistävät voimansa omien paikallisten matkailupartnereidensa kanssa, tavoitteena niin yleisömäärien kasvattaminen kuin kulttuuriturismipalveluiden kehittäminen.

”Venäläisturistien määrän kasvu ei osoita heikkenemisen merkkejä ja yhä useampi Suomeen tuleva turisti hakee voimakkaita kulttuurielämyksiä”, Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla sanoo. ”Festivaalit pystyvät vastaamaan tähän kysyntään tarjoamalla huippuluokan taide-elämysten lisäksi toimivan infrastruktuurin niin kuljetusten, majoituksen kuin ruokailumahdollisuuksienkin osalta.”

Pietarin ohella festivaalien markkinointitempauksia järjestetään tänä keväänä myös Hampurissa ja Tukholmassa sekä alkusyksystä Tokiossa.