17.02.2010

Finland Festivals käynnistää laajan kansainvälisen matkailuhankkeen

Suomen festivaalien kattojärjestö Finland Festivals (FF) käynnistää kansainvälisen matkailuhankkeen, jolla tavoitellaan ulkomaisten festivaalituristien määrän kasvua.

Vientihankkeen kautta festivaalien ulkomaanmarkkinointi nostetaan uudelle, tehokkaammalle ja systemaattisemmalle tasolle. Hankkeen tärkein tavoite on lisätä ulkomaalaisten kulttuurimatkailijoiden määrää, mutta sen tueksi tavoitellaan lisääntyvää mediajulkisuuden määrää, entistä kehittyneempää yhteistyötä matkailuelinkeinon kanssa sekä yhä korkeatasoisempien kulttuurimatkailutuotteiden luomista.

Hankkeessa ovat mukana seuraavat festivaalit:

– Helsingin juhlaviikot
– Kuhmon Kamarimusiikki
– Naantalin Musiikkijuhlat
– Sata-Häme Soi
– Savonlinnan Oopperajuhlat
– Sodankylän elokuvajuhlat
– Tampereen Teatterikesä
– Turun musiikkijuhlat
– Tuusulanjärven kamarimusiikki

Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) kulttuurimatkailun kehittämisstrategiassa 2009-2013 tapahtumat ja festivaalit nostetaan ensisijaiseksi kehittämiskohteeksi. Tavoitteena on kulttuurimatkailun kokonaisvaltainen huomioiminen matkailutarjonnan kehittämisessä ja markkinoinnissa, ja Finland Festivalsin rooli on olla tapahtumien tuotteistamista ja markkinointia ohjaava taho. Konkreettista kasvua haetaan erityisesti kierto- ja lyhytlomailijoiden parista.

Finland Festivalsin vientihankkeen aikana järjestetään yhdessä festivaalien matkailupartnereiden kanssa useita markkinointi-workshopeja, joista ensimmäinen on huomenna 18.2.2010 Pietarissa. Sen jälkeen vuorossa ovat Tukholma (24.2.2010), Berliini (23.3.2010) ja Pariisi (25.5.2010) sekä myöhemmin syksyllä Tokio. Käytännön järjestelyistä ja kutsuvieraslistoista huolehtii MEK:n ohjauksessa toimivat Visit Finland -toimistot, poikkeuksena Pietari, jossa FF:n yhteistyökumppani on Finn-Info Rossia.

Vientitapahtumat toteutetaan yhteistyössä kunkin kohdemaan suurlähetystön, pääkonsulaatin tai Suomi-instituutin kanssa. Työ- ja elinkeinoministeriö on myös mukana tukemassa hanketta.

Workshopeihin kutsutaan kunkin maan keskeiset matkailutoimijat ja media. Liikeneuvottelujen lisäksi tapahtumiin liittyy festivaalitunnelmaa, sillä Pietarissa, Tukholmassa ja Berliinissä esiintyy Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto sähköviuluineen, Pariisissa asialla on Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn perinteisemmällä viululla.

Lisätietoja:
Kai Amberla, toiminnanjohtaja, Finland Festivals
puh. (09) 6126 7611, 040 5515 752, kai.amberla@festivals.fi