29.02.2012

Finland Festivals hakee kulttuuriturismille kasvua Pietarista

Finland Festivals (FF) jatkaa monivuotista tiedotuskampanjaansa Pietarin alueella järjestämällä markkinointi- ja verkostoitumistilaisuuden Pietarin Suomi-talossa 6.3.2012. Tilaisuuteen on ilmoittautunut yli 60 pietarilaista matkailualan ja median ammattilaista.

Samana iltana Savonlinnan Oopperajuhlat juhlistaa 100-vuotista taivaltaan järjestämällä oopperakonsertin Pietarin perinteikkäässä Mihailovski-teatterissa.

Finland Festivals edustaa tilaisuudessa kaikkia jäsenfestivaalejaan, mutta päähuomion kohteena ovat mukana matkustavat FF:n vientihankkeen kuusi erityisesti Venäjän markkinoista kiinnostunutta festivaalia:

– Helsingin juhlaviikot
– Naantalin Musiikkijuhlat
– Kuhmon Kamarimusiikki
– Tampereen Teatterikesä
– Turun Musiikkijuhlat
– Savonlinnan Oopperajuhlat

Finland Festivals tähtää määrätietoisesti Venäjän kasvaville markkinoille ja tavoitteena on houkutella yhä suurempia määriä venäläisiä kulttuurituristeja Suomen monille festivaaleille. Tavoitetta tukee se tosiasia, että ylivoimainen enemmistö Suomeen tulevista turisteista on venäläisiä. Kasvu ei näytä laantumisen merkkejä, sillä pelkästään viime vuonna venäläisten yöpymiset Suomessa kasvoivat yli 20 prosenttia.

”Sitkeä ennakkoluulo vain ostoksille tulevista venäläisturisteista kannattaisi jo viimein unohtaa”, Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla sanoo. ”Pietarin alueella on huomattavan koulutettu väestö ja kasvava keskiluokka hakee matkailusta yhä enemmän aitoja elämyksiä ja kulttuurisia arvoja. Festivaalit tarjoavat yhden toimivan ja edullisen kanavan näiden elämysten löytämiseksi.”

http://www.festivals.fi/export