30.08.2016

Filosofia valtaa Kiasman Helsingin juhlaviikoilla: 12 tuntia taidetta ja yllättäviä puheenvuoroja

Kiasma avaa yöksi ovensa, kun Filosofian yö täyttää perjantaina 2. syyskuuta museon filosofisilla puheenvuoroilla, performansseilla ja taide-elämyksillä. New Yorkissa, Pariisissa, Lontoossa ja Berliinissä aikaisemmin hurmannut 12 tunnin spektaakkeli kokoaa yhteen 45 suomalaista ja kansainvälistä filosofia alansa huipulta.

Kullakin filosofilla on 20 minuuttia aikaa puhua vapaasti valitsemastaan aiheesta, häpeästä rakkauteen ja taiteen kokemisesta ilmastonmuutokseen. Mukana ovat mm. ruoan filosofian johtava tutkija Nicola Perullo, aistien luotettavuudesta puhuva huippututkija Barry Smith sekä edistysmyyttiä ruotiva Ilkka Niiniluoto.

Konseptin takana on Mériam Korichi, ranskalaissyntyinen filosofi, dramaturgi ja teatteriohjaaja. ”Filosofian yö tarjoaa mahdollisuuden vapaaseen ajatteluun ja täysin erilaiseen taide-elämykseen. Yö on irrallaan arjesta, ja öisin ajan kokemus muuttuu toisenlaiseksi” kertoo Korichi.

Puheenvuorojen lomassa voi antautua musiikin, taiteen ja performanssien vietäväksi. Minna Tervamäki tulkitsee filosofiaa liikekielellä, Irma Optimist käsittelee lukujärjestelmiä, Boby Hatisi maalaa ajatuksia iholle ja arvoitukselliset rullaluistelijat liitelevät Kiasman käytävillä. Lisäksi kuullaan mm. Damien Cadion 12 tunnin liveääniraita ja Oblivia-ryhmän live-ravelähetys. Nälkäisiä ja janoisia palvelevat Kiasman ravintola sekä myöhäisyön hodarikärry.

Filosofian yö pe 2.9. klo 19–07 Nykytaiteen museo Kiasmassa. Läpi yön vapaa pääsy.

www.helsinginjuhlaviikot.fi
www.nightofphilosophy.com