13.07.2011

Filosofi Esa Saarinen luennoi Taidekeskus Salmelassa 17.7.

Luennot palaavat tänä vuonna Taidekeskus Salmelan kesän ohjelmaan. Mestarifilosofi Esa Saarinen luennoi Mäntyharjussa sunnuntaina 17.7. klo 14.30 aiheenaan Rakkauden sinfonia – elämän mittakaavassa. Noin kahden tunnin mittainen luento järjestetään Mäntyharjun kulttuurisalissa noin kahden kilometrin päässä Salmelasta. Lippuja á 20 € voi ostaa Salmelasta tai suoraan kulttuurisalin ovelta sunnuntaina alkaen klo 14.00.

Esa Saarisen pyrkimyksenä on antaa luentojen ja kirjoitusten kautta henkisiä työvälineitä paremman elämän synnyttämiseksi itselle ja muille. Hänen lähestymistapansa on filosofinen mutta samalla elämyksellinen. Saarisen tavoitteena on, että jokainen saisi uusia näköaloja oman arkensa valoihin ja varjokohtiin, työhönsä ja yksityiselämäänsä, itseensä ja toisiin ihmisiin ja oman elämänsä suuriin linjoihin.

Salmelassa tulossa yleisöennätys

Taidekeskus Salmelassa on vieraillut tähän mennessä ennätysmäärä yleisöä. Odotettavissa on jälleen ennätysvuosi, jota ovat värittäneet sunnuntaina päättyneet Mäntyharjun Loma-asuntomessut sekä Salmelan MTV3-kanavalla touko-kesäkuussa nähty Taiteilijaelämää Salmelassa tv-sarja. Suositun tv-sarjan viimeinen jakso esitetään uusintana lauantaina 16.7. klo 15.10. Päätösjaksossa talven ja kevään Salmelassa työskennelleiden nuorten taiteilijoiden vuosi huipentuu Salmelan kesän 2011 avajaisiin.

Juha Uusitalon ja Kalevi Kiviniemen levynjulkistamiskonsertti 31.7.

Sunnuntaina 31.7. klo 14.30 Salmelan kulttuurikesän ohjelmassa on vuorossa oopperalaulaja Juha Uusitalon ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen konsertti, joka on samalla heidän uuden cd-levynsä julkistamiskonsertti. Lapuan kirkossa äänitetty Suomalaisia lauluja –äänite sisältää Toivo Kuulan, Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen musiikkia, ja Mäntyharjun kirkossa kuultavassa konsertissa kuullaan levyn ohjelmistoa.

Salmelan taidenäyttelyt ovat avoinna elokuun 7. päivään asti, joka päivä klo 11-18.

http://www.taidekeskussalmela.fi