Kaakon Kamarimusiikki, Virolahti

Heinäkuu 2025 | Virolahti

Virolahdella ja sen lähimaisemissa järjestettävä festivaali vie kuulijat kierroksille vaihtuviin maisemiin ja monimuotoisiin tunnelmiin.  Ohjelmassa on parhainta kamarimusiikkia eri aikakausilta huipputaiteilijoiden esittämänä, mestarikursseja nuorille soittajille sekä muita yleisötapahtumia kulttuurin ystäville.

Klassinen musiikki  | 
Ohjelmaa lapsille
 | 
Ohjelmaa nuorille
 | 
Klassinen musiikki
 | 
Kamarimusiikki
 | 
Esteetön pääsy
 | 
Myös ilmaistapahtumia
 | 

www.kaakkofestival.fi
info@kaakkofestival.fi
+358 40 5192375
Harjun oppimiskeskus, Katariinankuja 17, 49980 Ravijoki

Kuvagalleria

Kaakon Kamarimusiikki on vuonna 2014 toimintansa aloittanut klassisen musiikin festivaali Suomen kaakkoisimmassa kolkassa Virolahdella ja sen lähiseudulla. Tapahtuma tarjoaa vuosittain kymmenen konsertin ja oheistapahtuman sarjan, joka sijoittuu eri puolille kuntaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin ja kiinnostaviin paikkoihin – kauneimpiin kirkkosaleihin, seurantaloille, saareen, metsään, kartanoon tai tallin vintille. Kotipaikkansa ainoana klassisen musiikin tapahtumana se tekee tärkeää työtä musiikin saavutettavuuden edistämiseksi ja pyrkii suhteellisen tuoreena festivaalina vakiinnuttamaan itsensä yhä useamman kuulijan tietoisuuteen. Reseptimme tähän on tinkimätön laatu, joka toteutuu huipputaiteilijoiden rennolla otteella kauneimman maaseudun keskellä!

Heinäkuussa 2024 juhlitaan Kaakon Kamarimusiikin kymmenvuotista taivalta. Taiteellinen johtaja Jukka Merjanen ystävineen loihtii kuulijoille jälleen huikean aikamatkan musiikin maailmaan ja erilaisiin tunnetiloihin. Konserteissa kuullaan kamarimusiikin helmiä ja kulmakiviä, rakastetuimpia teoksia ja kiinnostavia uusia tuttavuuksia. Ohjelmasuunnittelussa ei unohdeta lapsia – koko perheen konsertit ovat jo vakiintuneet festivaalin ohjelmaan ja kasvattavat uusia musiikin kuulijoita. Viimeisenä iltana vaihdetaan vapaalle ja Kaakon Kamarimusiikin Ensemble saattaa innostua tangoon, poppiin tai rokkiin! Tähtivieraina on vuosien varrella kuultu muun muassa Lilli Paasikiveä, Matti Salmista, Waltteri Torikkaa tai Diandraa.

Kuka onkaan juhlavuoden vieraamme ja mitä yllätyksiä nähdään ja kuullaan juhlavuoden kunniaksi? Ohjelma julkistetaan maaliskuussa 2024 ja festivaali soi jälleen Virolahdella 3.-6.7.2024. Tervetuloa!