BRQ Vantaa Festival

10.08.2024–16.08.2024 | Vantaa

Vantaan keskiaikaisessa Pyhän Laurin kirkossa sekä Tikkurilan kirkossa järjestettävä, vanhaan musiikkiin keskittyvä BRQ Vantaa -festivaali tarjoaa laajan kattauksen kiehtovaa musiikkia. Festivaalilla kuullaan niin teosharvinaisuuksia kuin vanhan musiikin rakastettuja klassikoitakin, kansainvälisesti arvostettujen muusikoiden esittäminä.

Klassinen musiikki  | 
Klassinen musiikki
 | 
Kamarimusiikki
 | 
Ooppera ja kuoro
 | 
Myös ilmaistapahtumia
 | 
Esteetön pääsy
 | 

brq.fi
info@brq.fi
PL 177, FI-01301 Vantaa

Kuvagalleria

BRQ Vantaa -festivaalin runsaudensarvesta pursuaa edellisten vuosien tapaan erittäin monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa, joka tänä vuonna keskittyy barokkimusiikkiin – uutta musiikkia unohtamatta. Festivaalin teemana vuonna 2024 on “Ihmisen ääni”, jota voi kuulla kaikkina festivaalipäivinä: naiset laulavat ja miehet ovat puherooleissa.

Saamme jälleen vieraaksemme mezzosopraano Marianne Beate Kiellandin, joka sulatti yleisön sydämet vuoden 2012 festivaalilla. Hän jatkaa pari vuotta sitten aloitettua Bachin kantaattien sarjaa ja tulkitsee myös Purcellin musiikkia. Barokkiharpun mestari Andrew Lawrence-King pitää kiehtovan soolokonsertin, jonka teemana on Itämeren alueen vanha musiikki. Muut ulkomailta saapuvat muusikot esiintyvät vanhan musiikin huippuyhtye BRQ Vantaa Ensemblen kanssa monissa konserteissa festivaalin aikana.

Vanhan musiikin kentän uudet tulokkaat saavat oman konsertti-iltansa, ja ajatuksia herättää poikkitaiteellinen Vihreä keiju -esitys. Festivaalin uusi päätuottaja Eero Saunamäki esiintyy nokkahuilistina useassa konsertissa. Olemme jälleen mukana myös Helsingan keskiaikapäivässä, ja Taiteiden yöksi on luvassa yllätysohjelmaa! Uutena konserttipaikkana toimii Teatteri Vantaa, ja tuttuja konserttipaikkojammehan ovat Vantaan Pyhän Laurin kirkko ja Tikkurilan kirkko, joiden akustiikka sopii ihanteellisesti festivaalin ohjelmistolle.

Toivomme, että löydätte mieleistänne ohjelmaa tämän vuoden BRQ Vantaa -festivaalilta. Tervetuloa nauttimaan musiikista kanssamme!

Markku Luolajan-Mikkola,
taiteellinen johtaja

Eero Saunamäki,
päätuottaja