14.01.2014

Festivaalit vahvasti mukana Helsingin Matka 2014 -messuilla

Finland Festivals esittelee huippuluokan kulttuurimatkailukohteita Helsingin Matkamessuilla 16.-19.1.2014. FF on messuilla edustettuna omalla osastollaan osoitteessa 6h60.

Finland Festivals markkinoi tilaisuudessa kaikkia jäsenfestivaalejaan, mutta FF:n osastolla ovat erikseen mukana ovat myös seuraavat festivaalit:

  • Kaustinen Folk Music Festival
  • Naantalin Musiikkijuhlat
  • Savonlinnan Oopperajuhlat
  • Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali
  • Vaasan Kuorofestivaali

Festivaaliammattilaiset tekevät nykyään tiivistä yhteistyötä matkailupartnereidensa kanssa, tavoitteena niin yleisömäärien kasvattaminen kuin kulttuuriturismipalveluiden kehittäminen.

”Kulttuurimatkailu on edelleen voimistuva trendi matkailun kokonaisuudessa”, Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla sanoo. ”Festivaalit vastaavat tähän kysyntään tarjoamalla huippuluokan taide-elämysten lisäksi toimivan infrastruktuurin niin kuljetusten, majoituksen kuin ruokailumahdollisuuksienkin osalta.”

Ohessa liitteenä lyhyet esittelyt osastollamme olevista festivaaleista.

Kaustinen Folk Music Festival:

Pienen kylän suuri juhla

7.-13.7.2014

Pohjoismaiden vanhin ja suurin kansanmusiikkijuhla syntyy musiikin ystävien, harrastajien ja ammattilaisten vallattomasta yhdistelmästä: kotimaista ja kansainvälistä kansanmusiikkia ja -tanssia, satoja esiintymisiä, työpajoja, puskasoittoja ja jameja.

Kaustinen Folk Music Festival 2014 täyttyy tarinoista, kun kansanmusiikkijuhlat tuo musiikin entistä lähemmäksi kuulijaansa avaamalla ikkunan sävelmien syntyyn ja soittajien kohtaamiseen tarinoiden avulla. Tarinateeman lisäksi myös polkka täplittää tulevan kesän ohjelmaa. Tule kokemaan, miten perinteet kietoutuvat tämän päivän elämään festivaalien ainutlaatuisessa tunnelmassa!
www.kaustinen.net

Naatalin Musiikkijuhlat:

Kamarimusiikkia auringon alla

3.-14.6.2014

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Naantalin 35. juhlafestivaalilla esiintyvät mm. sopraanot Helena Juntunen ja Marjukka Tepponen, baritoni Tommi Hakala, viulistit Elina Vähälä, Hagaï Shaham ja Jaakko Kuusisto, sellistit Frans Helmerson ja Ivan Monighetti, pianisti Peter Frankl, lauluyhtye Rajaton, Stockholm Sinfonietta Ralf Gothónin johdolla sekä Sinfonia Lahti johtajanaan Osmo Vänskä.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat:

Mestariteoksia ja suomalaista huippuosaamista

4.7. – 2.8.2014

Uuden taiteellisen johtajan Jorma Silvastin suunnittelema Oopperajuhlakausi 2014 on oopperanystävän ”herkkupuoti”. Kesän uutuustuotantona nähdään Aulis Sallisen Kullervo Hannu Linnun johtamana. Puccinin koskettava Madama Butterfly saa kapellimestarikseen Jan Latham-Koenigin ja Olavinlinnan Mozart-klassikko Taikahuilu soi Okko Kamun johdolla. Ohjelmiston ranskalaisena helmenä nähdään Carmen. Loppukesällä Olavinlinnan valtaavat Welsh National Operan vierailuteokset, Puccinin Manon Lescaut ja Verdin Nabucco.

Juhlakauden 2014 konsertti, Mozartin Requiem, pidetään maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä 20.7.2014. Kirkon akustiikka tulee tarjoamaan Requiemin sävelille ainutlaatuisen kaikupohjan. Solisteina konsertissa esiintyvät Soile Isokoski, Lilli Pasikivi, Jorma Silvasti ja Nicholas Söderlund.

Toinen kesän odotetuista konserteista on viime vuoden Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajien konsertti. Tuuli Takalan ja Pihla Terttusen upeita esityksiä pääsee seuraamaan Savonlinnasalissa 5.7.2014.

Oopperajuhlat rokkaa 13.7.2014, kun suomimetallin suurnimi Amorphis esiintyy Olavinlinnassa.

www.oopperajuhlat.fi

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali:

ORIGINAL Sibelius – Sibelius-festivaali esittelee Sibeliuksen alkuperäisversioita

4.-7.9.2014

Sinfonia Lahden, Lahden kaupunginorkesterin Sibelius-festivaali kokoaa vuosittain Sibeliuksen musiikin ystävät ympäri maailman Lahteen. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin ystäville viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin taiteellisena johtajana on Okko Kamu.

Musiikkimaailma valmistautuu vuoteen 2015, jolloin tulee kuluneeksi 150 vuotta Jean Sibeliuksen syntymästä. Sinfonia Lahden 15. kansainvälinen Sibelius-festivaali syyskuussa 4.-7.9.2014 johdattaa kuulijansa suureen juhlavuoteen sävelmestarin harvoin kuultujen alkuperäisversioiden myötä.

Festivaalin avauskonsertissa kuullaan mm. viulisti Ilja Gringoltsin tulkintana esittäjälleen äärimmäisen haastava viulukonserton alkuperäisversio. Perjantain orkesterikonsertissa kuullaan Lemminkäis-sarjan osista alkuperäisversioita. Lauantain orkesterikonsertin pääteoksena on niin ikään useamman kehitysvaiheen nähnyt viides sinfonia, nyt alkuperäisessä muodossaan. Kolmen orkesterikonsertin lisäksi ohjelmassa on Folke Gräsbeckin esittämänä Sibeliuksen pianoteosten alkuperäisversioista koostuva konsertti. Festivaalin päätöksenä kuullaan festivaalilla ennen esittämättömiä teoksia viulisti Jaakko Kuusiston ja pianisti Heini Kärkkäisen tulkintoina.

www.sinfonialahti.fi

Vaasan Kuorofestivaali:

Iloinen laulukauden päätösjuhla

14.-18.5.2014

Vaasan Kuorofestivaali on viisipäiväinen kansainvälinen kuoromusiikin suurtapahtuma. Se on iloinen ja sosiaalinen laulukauden päätösjuhla joka on avoin kaikille kuoroille. Viiden päivän aikana järjestetään lähes sata konserttia. Festivaalin pääesiintyjiksi kutsutaan eri kuoromuodoista kansallisia ja kansainvälisiä huippukuoroja ja lauluyhtyeitä.

Vuonna 2014 festivaalin pääesiintyjiksi on kutsuttu mm. Masterpiece Quartet (US), Kammerkoor Head Ööd, Vend (EE), Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat (FI), Philomela (FI), Satu Sopanen & Fort Big Band & Ralf Nyqvist (FI) ja Lauluyhtye Irmelin (SE).

www.vaasachoirfestival.fi