18.11.2022

Festivaalin johtajat tähdittävät Urkuyö ja Aarian joulukonserttia

Tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto tulkitsevat Bachin ja Händelin aarioita sekä perinteisiä joululauluja Espoon tuomiokirkossa 2.12.2022

Espoolainen kesäiltojen taidemusiikkifestivaali Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös joulukonsertin. Joulukuun alussa Espoon tuomiokirkossa pidettävässä konsertissa esiintyvät festivaalin taiteellinen johtaja, tenori Tuomas Katajala sekä toiminnanjohtaja, baritoni Jussi Merikanto.

– Olemme esiintyneet samalla lavalla kymmeniä kertoja, viimeksi tänä syksynä Kansallisoopperan Taikahuiluissa. On upeata päästä tulkitsemaan Bachin ja Händelin aarioita yhdessä Tuomaksen ja Espoon barokin jousiyhtyeen kanssa Urkuyö ja Aarian kävijöille näin joulun alla, Jussi Merikanto sanoo.

Ajatus joulukonsertista syntyi vuosi sitten, kun festivaalin tuore johtajakaksikko aloitti tulevan vuoden ohjelmistosuunnittelun.

– Meillä oli heti yhteinen sävel siitä, että haluamme laajentaa festivaalin ohjelmatarjontaa myös perinteisten kesäkonserttien ulkopuolelle. Espoon tuomiokirkko on kuin luotu tunnelmallisen joulukonsertin estradiksi, ei tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä, Tuomas Katajala jatkaa.

Hiljentymisen ja kuuntelemisen lisäksi myös yleisö pääsee laulamaan kirkossa.

– Joululaulut ovat monelle tärkeä osa joulunviettoa. Haluamme tarjota yleisölle monipuolisen elämyksen, jossa konserttikävijöiden ääni on osa illan ohjelmaa. Tästä on hyvä käynnistää uuteen vuoteen jatkuva joululaulukausi, Merikanto hymyilee.

Urkuyö ja Aarian joulu 2.12.2022 kello 19 Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkossa perjantaina 2.12. järjestettävässä Urkuyö ja Aarian joulukonsertissa tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto sekä Espoon barokin jousiyhtye tulkitsevat perinteisiä joululauluja sekä Bachin ja Händelin aarioita. Yleisö pääsee osallistumaan ohjelmaan yhteislaulujen muodossa.

Liput 15–35 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

07.03.2023

Kesän 2023 Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa Mozartin Requiem, Kansallisoopperan orkesteri, festivaalin oma oopperatuotanto Brittenin Kuovijoki sekä kansainvälisiä tähtiä

Urkuyö ja Aaria -festivaali tuo Espoon kesäöihin elämyksellisiä klassisen musiikin konsertteja. Urkujen uusia ulottuvuuksia esittelee Grammy-ehdokkuudenkin saanut urkuri Cameron Carpenter. Suomen Kansallisoopperan orkesteri vierailee Espoossa esittäen Mahlerin sinfonisen teoksen Das Lied von der Erde. Kantaesityksenä…

Lue lisää

14.12.2022

Huippusolistien tähdittämä Mozartin Requiem avaa kesän 2023 Urkuyö ja Aaria -festivaalin

Urkuyö ja Aarian kesän 2023 konsertit Espoon tuomiokirkossa käynnistyvät Mozartin Requiemilla 1.6.2023. Konsertissa esiintyvät sopraano Tuuli Takala, kontratenori Teppo Lampela, tenori Tuomas Katajala ja basso Mika Kares sekä Tapiola Sinfonietta ja Tapiolan kamarikuoro. Avajaiskonsertin ohjelma esitetään…

Lue lisää