18.11.2022

Festivaalin johtajat tähdittävät Urkuyö ja Aarian joulukonserttia

Tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto tulkitsevat Bachin ja Händelin aarioita sekä perinteisiä joululauluja Espoon tuomiokirkossa 2.12.2022

Espoolainen kesäiltojen taidemusiikkifestivaali Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös joulukonsertin. Joulukuun alussa Espoon tuomiokirkossa pidettävässä konsertissa esiintyvät festivaalin taiteellinen johtaja, tenori Tuomas Katajala sekä toiminnanjohtaja, baritoni Jussi Merikanto.

– Olemme esiintyneet samalla lavalla kymmeniä kertoja, viimeksi tänä syksynä Kansallisoopperan Taikahuiluissa. On upeata päästä tulkitsemaan Bachin ja Händelin aarioita yhdessä Tuomaksen ja Espoon barokin jousiyhtyeen kanssa Urkuyö ja Aarian kävijöille näin joulun alla, Jussi Merikanto sanoo.

Ajatus joulukonsertista syntyi vuosi sitten, kun festivaalin tuore johtajakaksikko aloitti tulevan vuoden ohjelmistosuunnittelun.

– Meillä oli heti yhteinen sävel siitä, että haluamme laajentaa festivaalin ohjelmatarjontaa myös perinteisten kesäkonserttien ulkopuolelle. Espoon tuomiokirkko on kuin luotu tunnelmallisen joulukonsertin estradiksi, ei tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä, Tuomas Katajala jatkaa.

Hiljentymisen ja kuuntelemisen lisäksi myös yleisö pääsee laulamaan kirkossa.

– Joululaulut ovat monelle tärkeä osa joulunviettoa. Haluamme tarjota yleisölle monipuolisen elämyksen, jossa konserttikävijöiden ääni on osa illan ohjelmaa. Tästä on hyvä käynnistää uuteen vuoteen jatkuva joululaulukausi, Merikanto hymyilee.

Urkuyö ja Aarian joulu 2.12.2022 kello 19 Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkossa perjantaina 2.12. järjestettävässä Urkuyö ja Aarian joulukonsertissa tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto sekä Espoon barokin jousiyhtye tulkitsevat perinteisiä joululauluja sekä Bachin ja Händelin aarioita. Yleisö pääsee osallistumaan ohjelmaan yhteislaulujen muodossa.

Liput 15–35 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.03.2024

Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän 2024 ohjelma on julkaistu

Urkuyö ja Aaria -festivaalin torstai-iltojen konserteissa Espoossa kuullaan kesän aikana kattava kokonaisuus romanttisia liedejä, kamarimusiikkia, urkutaiturointia sekä suomalainen kantaesitys. Festivaalin avaa G.F. Händelin Messias dramatisoituna versiona. Espoolaisen Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän punaisena lankana kulkee…