16.05.2024

Festarikesä lähestyy – Maailma kylässä ensi viikolla

Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa musiikkia ja kulttuuria laidasta laitaan, innostavaa toimintaa koko perheelle ja näytteilleasettajia järjestöistä oppilaitoksiin ja basaarimyyjiin.

Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat Emel, Dub FX feat. Mr. Woodnote, Puerto Candelaria ja Las Karamba sekä kotimaisista Antti Autio, Maija Kauhanen, Don Johnson Big Band, Hassan Maikal ja Lastenkonsertti Indaba.

Puheohjelmassa kuullaan näkökulmia rohkeudesta muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Ohjelmaan on saatu korkea-arvoinen lisäys, kun presidentti Tarja Halonen varmistui Solidaarisuuden ohjelmaan: Millaista rohkeutta vaatii olla ensimmäinen nainen?

Puheohjelmassa esiintyvät muun muassa kansainvälisesti tunnetuimpiin ukrainalaisiin sotatoimittajiin lukeutuva Illia Ponomarenko, palkittu ihmisoikeuksien puolustaja, Kenian endorois-alkuperäiskansaan kuuluva Christine Kandie ja nepalilainen ihmisoikeusaktivisti Reena Lama. Puhelavalla nähdään myös joukko vaikuttavia kotimaisia puhujia, kuten Eeva Vekki, Maryam Abdulkarim, Laura Haimila, Emmi Nuorgam, Janne Hirvasvuopio, Koko Hubara ja Natalia Kallio.

Tämän vuoden uutuuksia ovat Kirja- ja kierrätysmaailman ständit, YMCA Peace & Sport -alueen nuorten ohjelma ja Funky Amigos Terrace Party. Lisäksi kaikki 50 katuruokakojua ovat keskittyneet maukkaaseen kasvisruokaan. Festivaalitunnelmaa nostattavat katutaidealueen esitykset, taide, lastenohjelma, iltaklubit ja ennakkotapahtumat. Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja.

Tutustu verkkosivuillamme ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan. Kannattaa tutustua myös juuri julkaistuun Festivaalilehteen 2024.

Facebook
X
Instagram
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

03.05.2024

Kesän tärkein kasvisruokafestari on pian täällä – Maailma kylässä -ruokamyyjät ja -näytteilleasettajat julkaistu

Maailma kylässä -festivaalin ainutlaatuisuus piilee sen yhteisöllisyydessä ja lukuisien erilaisten toimijoiden muodostamassa kokonaisuudessa. Järjestöt, katuruokakeittiöt, basaarimyyjät ja monet muut organisaatiot tuovat festarille sen omaleimaisen tunnelman. Näytteilleasettajien ständien sisällöt antavat festarikävijälle paljon ajattelemisen aihetta ja kenties…

18.04.2024

Maailma kylässä – viikonloppu täynnä tekemistä koko perheelle

Maailma kylässä -festivaalin koko ohjelma on julkaistu. Suvilahdessa toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävällä festivaalilla on runsaasti innostavaa tekemistä, avartavaa ajateltavaa ja maukasta maisteltavaa koko perheelle. Lastenalue pursuaa toiminnallisia työpajoja, YMCA Peace & Sport tarjoaa pelejä ja…

04.04.2024

Maailma kylässä -puheohjelmassa rohkeus muuttaa maailmaa

Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmassa kuullaan kymmeniä näkökulmia rohkeudesta muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Päivänpolttavia aiheita, kuten sotia, kriisejä, ilmastonmuutosta, ihmisoikeuksia ja vähemmistöjen asemaa, lähestytään festivaalin teeman mukaisesti rohkeiden tekojen kautta eri puolilla maailmaa vaikuttavien ihmisten…