02.12.2008

Fadotähti Mafalda Arnauth ensimmäistä kertaa Suomeen kesällä 2009

Kriitikkojen ylistämä ja yleisön rakastama fadotähti Mafalda Arnauth esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa 7.7.2009. Portugalilaislaulajatar tuo Jyväskylän Kesän avajaiskonserttiin uusimman konserttinsa Flor de fado.

Fadotaloista suurten konserttilavojen tähdeksi noussut Mafalda Arnauth (1974-) on karismaattinen tulkitsija, jolla on sensaatiomaisen upea ääni. Ahkerasti konsertoiva Arnauth on kotimaansa Portugalin lisäksi esiintynyt mm. Alankomaissa, Belgiassa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Kreikassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Turkissa.

Mafalda Arnauth on levyttänyt sekä EMI:lle että Virgin Recordsille. Häneltä on ilmestynyt kuusi levyä, joista viimeisin Flor de fado lokakuussa 2008. Arnauthin säveltämä ja sanoittama hittikappale Para Maria edelliseltä levyltä Diârio (2005) on soinut ahkerasti usean eri Euroopan maan radiossa. Arnauth työskentelee jatkuvasti maansa eturivin muusikoiden ja tuottajien kanssa.

Fadossa kaipaus kietoutuu kitkeränsuloiseen iloon ja kohtalo on väistämätön. Suurten tunteiden sielukas tulkki Arnauth ammentaa vaikutteensa sukupolvensa muiden fadoartistien tavoin sekä perinteestä että aikamme musiikista.

Konserttiliput tulevat myyntiin 4.12. Lippupisteissä kautta maan. Jyväskylän Kesän muu ohjelma julkaistaan alkuvuoden 2009 aikana.

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertti
Tiistaina 7.7.2009 klo 19.00 Jyväskylän Paviljonki Mafalda Arnauth (Portugali): Flor de fado Liput 36€

Etusivu