08.07.2009

Faces Etnofestival kuvina Helsingin rautatieasemalla

Helsingin rautatieasemalle on avattu Faces valokuvanäyttely ajalle 6.7-2.8.2009. Keskelle postihallia pystytetyt ständit pysäyttävät ohikulkijan yli sadalla kuvallaan. Kuvat on valittu Faces Etnofestivaalin eri vuosilta 20 eri kuvaajalta. Esillä on myös runoja eri kielillä.

Näyttelyn teemana on ”We are the Children”, kuten tämän vuoden Faces Etnofestivaalillakin. Kuvista välittyy lasten ja aikuisten iloinen yhdessäolo, sekä festivaalin monikulttuurinen tunnelma. Näyttely on oma kokonaisuutensa, joka kuvaa itsessään Faces festivaalin erilaiset ihmiset yhdistävää sanomaa.
Näyttelyyn ja teemaan ovat vahvasti sidoksissa lasten oikeuksien juhlavuosi 2009 sekä Raaseporin toimiminen tämän vuoden Unicef-kaupunkina. Näyttelyn avulla Raasepori edistää kaupungin kuvaa lapsiystävällisenä ja kansainvälisenä kaupunkina.

Jokaisella Faces Etnofestivaalilla työskentelee iso joukko vapaaehtoisia ammattikuvaajia, joiden ottamia kuvia on ollut esillä lukuisissa eri Faces-näyttelyissä. Tämän vuoden Faces Etnofestivaalilla kuvaajat tulevat tallentamaan erityisesti kasvoja. Näin ollen ensi vuoden näyttely tulee keskittymään kasvokuviin.

Faces Etnofestivaalia juhlitaan tänä kesänä ensimmäistä kertaa viiden päivän ajan 29.7.-2.8. Billnäsissä Raaseporissa. Monikulttuurinen ja poikkitaiteellinen festivaali tarjoaa mm. musiikkia, teatteria, tanssia, runoja ja taidetta.

http://www.faces.fi