25.05.2015

Eturivin ensemblet täyttävät Tampereen Teatterikesän Ohjelmateltan

Ohjelmateltta nousee osaksi Tampereen Teatterikesää elokuun 4. päivä jo kuudennentoista kerran. Keskustorin tunnelmallisessa kohtaamispaikassa tunteet roihuavat ja kaipuu Pariisiin sykkii voimalla. Ohjelmassa on tietysti myös vauhtia ja särmää! Viiden päivän festivaali tarjoaa yhdeksän iltaesitystä ja yhden iltapäiväkonsertin.

Ohjelmiston avaa tänä vuonna karismaattinen maailmannainen Arja Saijonmaa elämänjanoisilla tulkinnoillaan. Karismaa ei puutu myöskään , kun Jorma Uotinen vie yleisön Pariisin taivaan alle, chansonperinteen kuolemattomien ikivihreiden pariin.

Anna-Mari Kähärä on maalannut monipuolisen musiikkimaiseman esitykseen Palava kaupunki, joka kertoo tarinan jatkosodan helsinkiläisistä. Rooleissa loistavat Kari Hevossaari, Suvi Isotalo, Reetta Ristimäki ja Sinikka Sokka. Huippukokoonpanot jatkuvat edelleen draamallisessa konsertissa Sallittu!, jossa seitsemänhenkinen ryhmä tulkitsee Maija Kaunismaan sävellyksiä ja Anna Krogeruksen sanoituksia – mukana ovat mm. Laura Malmivaara, Matleena Kuusniemi ja Zarkus Poussa.

Estradin suurin ensemble muodostuu yhdeksästä tamperelaislahjakkuudesta, jotka saattavat ensi-iltaan kokoelman Juha Juntun musiikkia sekä kappaleita menneistä ja tulevista teatteriproduktioista esityksessä Omaa, lainattua ja varastettua. Teltta saa edellisvuoden tapaan vieraita myös Turusta: yleisö pääsee nyt tutustumaan Paul Simonin lyyrisiin helmiin tuoreina suomennoksina, kolmihenkisen kokoonpanon esittämänä.

Ei Ohjelmatelttaa ilman Kaj Chydeniusta! Konsertissa Lähtevien laivojen satama maestron pianon ympärille kokoontuvat Antti Holma ja Taru Nyman. Yleisön herkistää myös Kirsi Poutasen sielukas fadolaulu Esa Helasvuon pianoimprovisaatioiden pyörteissä. Ainutlaatuinen haitarin ja rumpujen duo soi rehevän riemukkaasti, kun Kimmo Pohjonen ja Saana Pohjonen esittävät huikeita kappaleitaan.

Ohjelmateltassa saadaan nauttia tänä vuonna myös iltapäiväkonsertista, kun barokkiyhtye Cornucopia yhdessä Janne Marja-ahon kanssa taipuu ainutlaatuisiin versioihin Jacques Brelin tuotannosta ja barokin lauluista.

 

Tampereen Teatterikesä järjestetään 3.-9.8.2015

www.teatterikesa.fi/ohjelmateltta