08.02.2012

Esko Roine Tampereen Teatterikesän hallituksen puheenjohtajaksi

Teatterikesän vuosikokouksen jälkeinen järjestäytymiskokous valitsi puheenjohtajakseen näyttelijä Esko Roineen, joka on toiminut hallituksessa vuodesta 1980 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin teatterityön professori Yrjö Juhani Renvall.

Joulukuun vuosikokouksessa valitun hallituksen muut jäsenet ovat teatterinjohtaja Reino Bragge, rehtori Tuija Flinck, opiskelija Vilhartti Hanhilahti, opiskelija Jaakko Karankoski, teatteri-ilmaisun opettaja Virpi Koskela, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Johanna Loukaskorpi, näyttelijä Inkeri Mertanen-Heikkilä, teatterinjohtaja Riku Suokas ja hallintotieteiden maisteri Juhana Suoniemi.

Teatterikesän taiteellinen tiimi – Johanna Freundlich, Mikko Kanninen, Auvo Vihro ja Hanna Rosendahl – on syksyn ja talven aikana nähnyt useita kymmeniä esityksiä Eurooppalaisilla festivaaleilla tai muilla valintamatkoilla. Esityksistä valikoituu elokuun festivaalille 6-8. Teatterikesässä nähdään jälleen PROSPERO-hankkeen tuottamia uusia kansainvälisiä esityksiä. Kuutta eurooppalaista maata edustavan hankkeen suomalainen jäsen on Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskus ja sitä tukee EU:n Kulttuuriohjelma.

Teatterikesän Pääohjelmiston kotimaisia esitysvalintoja tehdään paraikaa. Taiteellinen johtoryhmä on nähnyt syksyn mielenkiintoisimmat kanta-esitykset ja neuvottelut useamman esityksen tuomisesta festivaalille ovat käynnissä. Kevään yli 100 ensi-illan joukosta katsottavat on valittu. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan toukokuun 4. päivä.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi