11.06.2009

Esikoisromaani voitti Lasten LukuVarkaus 2009 -palkinnon

Lasten LukuVarkaus –lapsiraati piti vuoden 2009 kirjoja tasaisempana kuin koskaan aikaisemmin. Voittajaan päädyttiinkin useiden äänestysten jälkeen.

Voittajaksi valikoitui roolipelisuunnittelijana paremmin tunnetun Mike Pohjolan kirjoittama esikoisromaani Kadonneet kyyneleet (Gummerus). Pohjolan kirjaa raatilaiset pitivät ajatuksia herättävänä ja sen kerrontatapaa ihasteltiin. Yksi raatilaisista totesi, että tässäpä kirja juuri hänen mieleensä, vaikka kahden tarinan samanaikaista kertomista pidettiin lukijan kannalta haastavana. Kirjan alku oli raadin mielestä vaikea, fantasiajaksojen auriit sekoittivat lukijan pään, mutta ihanan kaunis kuvailu teki lukukokemuksesta hienon. Vaikka auriit eivät auenneet helposti, niin samalla niiden nimiä pidettiin kiinnostavina.

Lapsiraadissa oli kuusi 10-12-vuotiaista varkautelaista koululaista. Lasten LukuVarkaus –palkinto on Varkauden kaupungin ja Stora Enso Oyj:n perustama valtakunnallinen lastenkirjallisuuspalkinto, jonka tarkoitus on tukea suomalaista lastenkirjallisuutta. Nyt yhdeksännen kerran jaetun palkinnon arvo on 3500 euroa.

Vekara-Varkaus järjestetään 8.-14.6.2009.

Etusivu