01.06.2016

Erkki Korhonen seuraa Hannu Norjasta Urkuyö ja Aarian taiteellisena johtajana

Urkuyö ja Aaria -festivaali alkaa 31. kerran Espoon tuomiokirkossa torstaina 2.6.2016. Festivaali on viimeinen Hannu Norjasen suunnittelema hänen viisivuotisella Urkuyö ja Aarian taiteellisen johtajan kaudellaan. Erkki Korhonen aloittaa Urkuyö ja Aarian uutena taiteellisena johtajana 1.9.2016.

Kapellimestari Hannu Norjanen on kutsunut Espoon tuomiokirkossa 2.6.–25.8.2016 pidettäviin ainutlaatuisiin kesäyön konsertteihin taiteilijoita Suomen ja maailman huipulta sekä nuoria tulevaisuuden tähtiä. Hannu Norjanen on iloinen, että taiteilijat ovat aina tulleet mielellään esiintymään Urkuyö ja Aarian konsertteihin. ”Konserttisarjan suunnittelu on ollut antoisaa, mutta myös haastavaa, sillä yleisön mielenkiinto on täytynyt saada pidettyä yllä koko kesän ajan. Aikataulujen sopiminen on vaatinut paljon järjestelyä ja viilaamista”, kertoo Norjanen.

Mukana tänä kesänä ovat muun muassa baritonit Jorma Hynninen ja Waltteri Torikka, mezzosopraano Monica Groop, korealaissyntyinen sopraano Yeree Suh, tenori Tuomas Katajala, Lappeenrannan laulukilpailujen voittajat sopraano Suvi Väyrynen ja baritoni Kristian Lindroos, Tapiola Sinfonietta, Suomen Kansallisoopperan orkesteri solisteineen ja Suomalainen barokkiorkesteri, pianistit Paavali Jumppanen ja Ilmo Ranta, urkurit Ilpo Laspas ja Andreas Liebig, kansanmuusikot Timo Alakotila, Maria Kalaniemi ja Senni Valtonen sekä Kaartin soittokunnan vaskiyhtye. Konserteissa kuullaan musiikkia monipuolisesti J.S. Bachin kantaateista Einojuhani Rautavaaran vaskimusiikkiin ja pelimannivirsiin.

 

Erkki Korhonen aloittaa Urkuyö ja Aarian taiteellisena johtajana syyskuussa

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johdossa Sibelius-juhlavuotta suunnitellut Erkki Korhonen pääsee myös Urkuyö ja Aariassa suunnittelemaan heti juhlavuosien ohjelmaa. Hän alkaa suunnitella festivaalin puikoissa Suomi 100 – ja Reformaation 500 -juhlavuosien teemoja Urkuyö ja Aarian 2017 ohjelmaan.

”Aloitan innolla Urkuyö ja Aariassa, onhan Espoossa niin paljon mahdollisuuksia sekä hyvin monenlaista osaamista ja potentiaalia. Minua kiinnostaa löytää erityisesti ne hienot asiat, mitä Espoosta löytyy ja ammentaa tältä pohjalta ideoita konserttien toteuttamiseen. Espoolaisen yhteisöllisyyden esiintuominen on juhlavuodenkin teemana”, Erkki Korhonen miettii tulevaa pestiään. Hän pitää festivaalin hienoa miljöötä, perinteikkyyttä ja ainutlaatuisuutta inspiroivina lähtökohtina.

Hannu Norjaselle Espoon tuomiokirkon keskiaikainen miljöö ja kesäöiden ainutlaatuinen tunnelma ovat myös tuoneet oman erityisen lisänsä festivaalin tekemiseen. Hän on nauttinut innostuneesta ilmapiiristä niin tekijöiden kuin yleisönkin keskuudessa. ”Monia upeita ja ainutlaatuisia elämyksiä on mahtunut viiteen vuoteen”, Norjanen muistelee ja päättää tyytyväisenä tämän kesän jälkeen kautensa Urkuyö ja Aarian taiteellisena johtajana.

 

31. Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertit

Espoon tuomiokirkossa torstaisin 2.6.–25.8.2016 klo 22.00, paitsi 23.6. ja 4.8. klo 21.00

Tapiolan kirkossa 9.6. klo 21.00 (yhteistyössä VocalEspoon kanssa)

Ohjelmat ja muut tarkemmat tiedot: urkuyofestival.fi