23.11.2017

Tampereen Teatterikesä: Ensimmäinen Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuma oli onnistunut

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä järjestämä Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuma 15.–19. marraskuuta onnistui erinomaisesti ja keräsi hyvin yleisöä. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa oli kuusi esitystä, jotka keräsivät yhteensä lähes 500 katsojaa. Katsomoiden täyttöaste oli 87 prosenttia. Loppuunmyytyjä näytöksiä olivat Juha Hurmeen Puupää-esitys sekä Kati Outisen monologi Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Viikonlopun aikana museoissa vieraili yli 700 kävijää.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtuman kävijämäärään ja sen lämminhenkiseen tunnelmaan. Saimme erityiskiitosta siitä, että näin sateisena ja pimeänä vuodenaikana tarjoamme katsojille puhuttelevia ja vahvoja esityksiä, viihdyttäviä musiikkinumeroita ja riemullista tanssia, kertoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

–  Hienoa, että meille tarjoutui mahdollisuus yhdessä teatterin ammattilaisten kanssa tarjota korkeatasoisia esityksiä pienessä kotikaupungissamme, jossa näytelmien näkeminen on harvinaista herkkua. Miniteatterikesän upea yleisömenestys osoitti, että teatteritaidetta kaivataan Mänttä-Vilppulassa, Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski sanoo.

Yhteistyössä Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa tapahtuman järjestivät ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Tapahtuman päätukija oli Majaoja-säätiö.

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden suunnitelmissa on järjestää tapahtuma myös tulevaisuudessa. – Tavoitteena on jatkaa Miniteatterikesää Mänttä-Vilppulan syksyssä – mahdollisesti jopa vuosittain, Päivi Viherkoski sanoo.