28.07.2022

Ensi viikolla käynnistyvät Oulun juhlaviikot elävöittävät koko elokuuta kulttuurilla

Elokuussa Oulun kulttuuritarjonta on tavallistakin runsaampaa, kun jo perinteeksi muodostuneet Oulun juhlaviikot tuovat alueelle kuusi festivaalia ja kymmenittäin lisäohjelmistoja.

Poikkeusaikojen jälkeen festarikesä on käynyt kuumana ympäri Suomea. Vaikka tapahtumia olisi ehtinyt koluta jo yhden jos toisenkin verran, ei kannata jättää elokuun menoja välistä:

”Tänä kesänä Suomessa tapahtumia on ollut valtavasti ja on ollut havaittavissa jopa festariähkyä. Oulun juhlaviikkojen ohjelmistosta löytyy kevyempääkin tavaraa vaikka ihan arki-iltaan. Elokuussa ei tarvitse käyttää paljon aikaa tai suunnitella valtavasti etukäteen nauttiakseen festivaalitarjonnasta. Voi piipahtaa lähikirjastoon, käydä kahvilla tai vaikka Ainolan puistossa pyöräretkellä ja nähdä ohjelmistoamme ihan ilman pääsymaksuakin. Jos taas kesä on mennyt maalla tai muilla mailla, voi ottaa kaupunkikulttuurin tehokuurin. Oulun juhlaviikot on monipuolinen startti kaupunkielämään ja tuttujen tapaamiseen”, summaa Oulun juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen.

Oulun juhlaviikot nostaa perinteisesti ohjelmistoillaan esiin paljon paikallista osaamista. Esimerkiksi Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa joka toinen vuosi esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista.

Paikallisten tekijöiden rinnalla tapahtumissa vierailee kuitenkin myös pitkä liuta kansainvälisiä talentteja, lupaa Alatorvinen:

”Ainahan meillä on myös kansainvälisiä tähtiä ja taiteenalojensa arvostetuimpia nimiä. Esimerkiksi Elojazz tuo tänä vuonna Hupisaarille pitkän linjan vaikuttajabändi Yellowjacketsin Amerikasta, Oulunsalo Soissa esiintyy kamarimusiikkitähtien lisäksi myös kotimaiset huippunimet, ohjaaja, näyttelijä Kati Outinen ja tanssija Minna Tervamäki, ja Flow Productionsin immersiivinen Varikko-teos on taatusti huippulaatua millä tahansa mittarilla. Ja kansainvälinen ilmakitarayhteisökin pääsee taas monen vuoden jälkeen Ouluun. MM-kisoihin on tulossa väkeä jokaiselta asutulta mantereelta Etelä-Amerikkaa lukuunottamatta!”

Ohjelmisto 2022

Elojazz 4.–6.8.

Elojazz 2022 tuo Ouluun värikkään jazzkattauksen!

Elojazzin säveliä on kuultu Oulussa jo yli kolme vuosikymmentä. Tänä vuonna elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä festivaali yhdistää ohjelmassaan niin paikallisia jazz- ja rytmimusiikin kokoonpanoja, valtakunnallisen tason tähtinimiä kuin kansainvälistä taituruuttakin!

Festivaalin käynnistää aloituskonsertti tunnelmallisessa Tuiran kirkossa. Kolme muuta pääkonserttia kajahtelevat puolestaan Hupisaarten teatterilla. Lisäksi ilmaiskonserteista pääsee nautiskelemaan Jumprun patiolla – ja muutamia yllätysnumeroitakin tullaan kuulemaan.

Aikataulu on julkaistu ja liput ovat myynnissä nyt.

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 10.–14.8.

Oulunsalo soi 2022 on yhtä kuin klassikoita ja syyttä unholaan jääneitä helmiä! Vuoden 2022 kamarimusiikkifestivaali järjestetään Oulussa ja sen lähialueilla 10.-14. elokuuta. Kahdeksan konsertin ja yhden taidenäyttelyn muodostama kokonaisuus tuo jälleen Oulun seudulle kamarimusiikin kärkinimiä ja nuoria lupauksia.

Oulunsalo Soi on ihmisläheinen, intiimi, monipuolinen ja korkeatasoinen kamarimusiikkifestivaali, jonka konsertit ja tapahtumat yllättävät, koskettavat ja tuovat hymyn huulille.

Konsertit kutsuvat perinteisempiin konserttisaleihin sekä uusiin tapahtumapaikkoihin. Ohjelmaa täydentää myös poikkitaiteellinen sisältö.

Aikataulu on julkaistu ja liput ovat myynnissä nyt. 

Oulun Muusajuhlat 16.-21.8.

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tarjoaa jälleen kuuden päivän ajan kymmeniä tilaisuuksia, jotka pitävät sisällään kirjailijavierailuja ja kirjallisuuskeskusteluja, lisäksi mukana on myös musiikkia, teatteria ja runoesityksiä sekä kirjoittajapajoja.

Tapahtumat keskittyvät tänä vuonna erityisesti Ouluun Kulttuuritalo Valveelle ja ravintola Tubaan, mutta tapahtumia on myös eri puolilla kaupunkia ja muun muassa ympäristökuntien kirjastoissa.

Ohjelma on julkaistu. Valtaosa tapahtumista on ilmaisia.

Oulun Taiteiden Yö 18.8

Oulun Taiteiden Yö tekee koko kaupungista yhden suuren kulttuuriareenan, jota kulkiessa voi törmätä uusiin valloittaviin elämyksiin minkä tahansa kulman takana. Yhden illan ajan Oulun seudun kulttuurintekijät tarjoavat kortteleittain ilmaista ja vapaata taidetta ja viihdettä kaikille kynnelle kykeneville sekä kykenemättömille. Yhteenlaskettu yleisömäärä kohoaa jopa 30 000:n yläpuolelle.

Ohjelmaa rakennetaan parhaillaan, ja mukaan voi edelleen ilmoittautua.

Ilmakitaransoiton MM-kisat 24.-26.8.

Ilmakitaransoiton MM-kisat tulevat jälleen!

Semiabsurdista performanssitaiteesta on 25 vuodessa kasvanut kansainvälisen yleisön ja median lemmikki, joka levittää sanomaansa eri puolilla maailmaa. Ilmakitaravuosi saa huipennuksensa Oulussa, kun kansalliset mestarit ja mustat hevoset saapuvat mittelemään maailmanmestaruudesta.

Maailmanmestaruus ratkaistaan pääsymaksuttomassa ja ikärajattomassa finaalispektaakkelissa. Edeltävänä iltana käytävässä Mustien hevosten karsinnassa palkintona on äkkilähtö MM-finaaliin. Lisäksi festivaali tarjoaa ilmakitara-aiheista lähiseutumatkailua kansainvälisille kisaturisteille.

Tarkka ohjelma aikatauluineen tulossa pian.

Oulun Musiikkivideofestivaalit 25.-28.8.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään tänä vuonna 25.–28. elokuuta. Ohjelmisto rakentuu Hoiva-teeman ympärille, ja tiedossa on jälleen monipuolinen kattaus musiikkia, elokuvia ja jatkoklubeja vierailevine tähtineen.

Tarkka ohjelma aikatauluineen ja vierailijoineen on julki.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.07.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Muusajuhlilla lähes 40 tapahtumaa sanataiteen ystäville

Sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlien ohjelmistossa 13.–18.8. on yhteensä lähes 40 tapahtumaa. Muusajuhlien ohjelmatarjontaa on runolounasajasta iltamyöhään. Kymmenien esiintyjien joukossa on kiinnostavia puhujia ja esiintyjiä kaikenlaisilta kirjallisuuden aloilta. Tietokirjailijoista vieraana ovat mm. Jessikka Aro, joka on tullut…

17.06.2024

Oulun juhlaviikot: Uusi ääninovellien sarja alkaa – Sanan ja runon malja kuplii kohti vuotta 2026

Oulun kirjailijaseuran Sanan ja runon malja herää eloon Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Alueen kirjailijat ovat luoneet tunnelmia vesireittien varrelta ja nyt ne on luettu myös ääninovelleiksi. Kirjailijat ovat lukeneet tekstejä enimmäkseen itse. Osan lukee oululainen näyttelijä…

14.06.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön tekijäksi mahtuu vielä

Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 15.8.2024 elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö…