15.01.2013

Ensi kesänä Kajaanin Runoviikko nauraa ja naurattaa 3.-7.7.2013

Aikuiset nauravat, kun Ilkka Heiskanen herättää Veikko Huovisen Lyhyet erikoiset eloon uudella raikkaalla tavalla. Lapsia naurattaa, kun Mimmit eli Pauliina Lerche ja Hannamari Luukkanen pulppuavat luomutyyliin. Merja Larivaaran estradishow sisältää musiikin lisäksi teräväkielistä leikinlaskua kotiapulaisettoman naisen elämästä.

Kesän humoristisiin huippuesityksiin lukeutuu Erkki Saarela tulkitsemassa Nobel-voittaja Dario Fon tekstejä. Mysteerio Buffo koostuu neljästä riemukkaasta tarinasta ja Saarela on niiden esittäjänä Fon sanoin maailman paras.

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja, näyttelijä Taisto Reimaluoto haluaa, että Runoviikko pidentää ikää ja nauru on siihen yksi keino.

Ensi kesänä Runoviikolla on aiempaa enemmän huumoria. Huumori ei kuitenkaan typisty tyhjännauramiseksi vaan tyylilajit ovat edustettuina perinteisestä komiikasta groteskiin satiiriin.

– Usein fiktiivinen henkilö tarjoaa meille kaikkein terävimmän kuvan todellisuudesta. Huumori on hyvä keino ymmärtämää elämän surrealismia, Reimaluoto kertoo.

Kajaanin Runoviikon off-ohjelmistossa on uutuutena paikallisissa ravintoloissa järjestettävät Rock-klubit. Klubit ovat Kulttuuriyhdistys Rauniokaupunki ry:n järjestämiä. Rauniokaupungin lisäksi paikallisista organisaatioista mm. Kulttuuriosuuskunta G-voima tekee yhteistyötä Runoviikon kanssa. Sommelon kanssa tehty yhteistyö on vahvistunut Reimaluodon kaudella.

Suven Runoilija Pekka Kejonen löytyy ohjelmasta perinteiseen tapaan muun muassa Tuula-Liina Variksen Runoilijan äänestä. Taisto Reimaluoto työstää hänen teksteistään monologinnäytelmän, joka saa ensi-iltansa Runoviikon viimeisenä päivänä. Kejonen on Runoviikolla paikalla ja esittää myös itse runojaan.

Kajaanin Runoviikko on mukana Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 18. – 20.1. osastolla 6 m 99.

Etusivu