17.05.2011

Ensi kertaa Kuhmon Kamarimusiikissa? Kokeile ainakin näitä!

Kuhmon Kamarimusiikki kokosi suosituslistan ensimmäistä kertaa kamarimusiikkijuhlilla vieraileville. Koko kahden viikon festivaaliajan kattava 13 konsertin lista sisältää tilaisuuksia, jotka tarjoavat läpileikkauksen kamarimusiikin klassikoista ja sisältävät myös kiinnostavia uutuuksia.

Ehdotukset alkavat laulupitoisesta toisen festivaalipäivän iltakonsertista ja päättyvät juhlan viimeiseen konserttiin, jossa Ellington ja Tšaikovski kohtaavat. Välille mahtuvat niin Vivaldin Vuodenajat ja Schubertin Forelli-kvintetto kuin Kari Kriikun yllätyksellinen Idän pikajuna-konsertti.

Ensikertalaisten lista on tehty helpottamaan valitsemisen vaikeutta, sillä Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa tänä vuonna 75 tilaisuutta kahden viikon aikana. Kuhmon konserttien ohjelmat ovat perinteisesti yllätyksellisiä ja sisältävät niin tuttuja teoksia kuin uusia löytöjäkin.

Kuhmon Kamarimusiikin lippujen ennakkomyynti on jatkunut vilkkaana, ja se on tällä hetkellä viime vuoden tasolla. Ensikertalaisille suositellut konsertit ovat monen muunkin mielestä kiinnostavimpia, sillä niistä viisi kuuluu myös tällä hetkellä eniten myytyjen listalle.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään tänä vuonna 10.7.− 23.7.

Suosituslista ensimmäistä kertaa Kuhmossa vieraileville:

Konsertti nro 6
Mustalaislauluja ja romantiikan kamarimusiikkia, nämä tunteet puhuttelevat ensikertalaistakin.

Konsertti nro 7
Karismaattinen Kari Kriikku ja suuri joukko muita Kuhmon taitureita esittävät maailmanmusiikkia Idän pikajunan reitiltä ja vähän sivuraiteiltakin. Kontion koulun salissa voit kokea Kuhmon tunnelman alkuperäisimmillään.

Konsertti nro 9
Aamun kirkkokonserttien rauhallinen tunnelma on yksi Kuhmon tärkeitä kokemuksia. Bachin musiikin kauneus puhuttelee yli vuosisatojen, ja tässä konsertissa voi kuulla myös kamariorkesterin väriä ja voimaa.

Konsertti nro 22
1900-luvulla musiikissa on kuultu uusia kokeiluja ja myös perinteisiin nojaavaa hienoa kamarimusiikkia. Tämän konsertin tunnelmat liikkuvat laajalla alueella.

Konsertti nro 27
Kuhmon yleisösuosikki on aina ollut Schubertin Forelli-kvintetto, ja kun sen kerran kuulee, ymmärtää miksi. Tällä kertaa kuullaan myös kvinteton lähtökohtana ollut alkuperäinen laulu forellista.

Konsertti nro 35
Soile Isokosken laulu on aina vain lumoavampaa. Tästä äänestä ei voi olla nauttimatta.

Konsertti nro 37
Tähän konserttiin voi tulla viihtymään ilman lastakin.

Konsertti nro 51
Espanjan auringon alla on syntynyt jo vuosisatojen ajan musiikkia täynnä tunnetta, rytmiä ja melodiaa.

Konsertti nro 53
Kukaan ei ole vieläkään onnistunut taltioimaan vuodenaikojen tunnelmaa yhtä osuvasti kuin Antonio Vivaldi. Konsertin muidenkin säveltäjien musiikissa on italialaista hehkua.

Konsertti nro 55
Tässä konsertissa säveltäjät suorastaan kilpailevat kauneimmista melodioista. Loppuhuipennuksena on Tšaikovskin serenadi mehukkaine sointeineen ja vastustamattomine melankolioineen.

Konsertti nro 58
Valsseja ja muuta menevää musiikkia, tarttuvuuden takeena on Straussin nimi.

Konsertti nro 68
Karnevaalit ovat inspiroineet säveltäjiä värikkääseen ja vauhdikkaaseen musiikkiin. Eläinten karnevaalissa kuullaan myös yksi historian tunnetuimmista melodioista, kun säveltäjä kuvailee osuvasti joutsenen kauneutta.

Konsertti nro 74
Jos olet pitänyt edellisistä, pidät myös tästä. Kahden mestarin kohtaamisesta syntyy jotain aivan erikoista, kun Ellington tarttuu Tšaikovskiin.

http://www.kuhmofestival.fi