04.02.2019

Emma-voittajat Vesta, Pyhimys ja seitsemän muuta kotimaista huippua Jyväskylän Kesän Puistojuhlilla

Jyväskylän Kesän Puistojuhlilla 4.–6.7.2019 esiintyy yhdeksän kotimaisen musiikin kärkinimeä. Jyväskylän Lounaispuistossa toista kertaa vietettävät Puistojuhlat kutsuvat jälleen viettämään rentoa festariviikonloppua loistavan musiikin, leppoisan puistotunnelman sekä hyvän ruoka- ja juomatarjoilun parissa.

Puistojuhlat käynnistyvät Vestan ja Pariisin Kevään johdolla torstaina 4.7. Suomenkielisen popin suunnannäyttäjä Vesta oli ehdolla peräti kuudessa kategoriassa vuoden 2019 Emma-gaalassa. Debyyttialbumillaan “Lohtulauseita” vakuuttanut Vesta yhdistelee musiikissaan indietä ja valtavirtaa merkitykselliseksi ja suosituksi kokonaisuudeksi. Arto Tuunelan sooloprojektina käynnistynyt Pariisin Kevät on julkaissut kuusi menestyslevyä ja vakiinnuttanut paikkansa Suomen livebändien terävimpien huippujen joukossa.

Perjantaina 5.7. Puistojuhlilla esiintyvät Litku Klemetti, Iisa sekä Maija Vilkkumaa. Litku Klemetti on rymistellyt suosioon muun muassa albumeillaan “Juna Kainuuseen” sekä “Taika tapahtuu”. Luvassa on spontaania heittäytymistä, unelmointia sekä fiilistä että jotain jännää voi tapahtua vielä 2010-luvulla. Iisa on laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan pysäyttävistä ja hätkähdyttävän herkistä popkappaleistaan. Artistin viimeisimmältä levyltä “Päivii, öitä” yleisön suosikeiksi ovat kivunneet singlet “Kun olit nuori” ja “Jos se sattuu”. Maija Vilkkumaa on yksi Suomen eniten levyjä myyneitä artisteja, joka on vakuuttanut ja vaikuttanut monipuolisella urallaan 1990-luvulta tähän päivään asti. Uusilla singleillään “Siks ku mä halusin” ja “Teini” Vilkkumaa palaa jälleen juurilleen suomirockin äärelle.

Puistojuhlien lauantaissa 6.7. koetaan neljä huippukeikkaa, kun lavalle nousevat Asa & Band, Yona, Laulurastas sekä Pyhimys. Asa on sisäisen rytminsä tahdissa toimiva sanataiteilija. Vastikään julkaistu “Uni näkee unta meistä” -albumi poukkoilee kansanmusiikista non-musiikkiin ja aikuisräpistä psykedeliaan. Yona on tunnettu erityisesti laaja-alaisesta taituruudestaan eri musiikkigenrejen välillä. Heittäytymiskykyisenä tunnettu artisti yhdessä taidokkaan ja rohkean yhtyeensä jättää harvan kylmäksi. Laulurastas on 1990-luvun Jyväskylässä perustettu suomalaisen reggae- ja dubmusiikin pioneeri. Suomalaisen reggaen keskushenkilöistä koostuva yhtye nauttii väkevää kulttimainetta. Peräti kuusi Emma-voittoa kahminut Pyhimys on pitkän linjan räppäri, joka tunnetaan oivaltavista, moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan. “Tapa poika” oli jättimenestys ja vuoden 2018 puhutuimpia albumeja.

Puistojuhlien yhden ja kolmen päivän liput tulevat myyntiin 5.2.

Monitaidefestivaali Jyväskylän Kesä järjestetään 3.–9.7.2019. Ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, teatterista, koko perheen ohjelmasta sekä puheohjelmasta.

www.jyvaskylankesa.fi