10.03.2014

Elokuvasävelet valloittavat Riihimäen Kesäkonserteissa

Riihimäen Kesäkonsertit rakentuvat tulevana kesänä Perhe-teeman ympärille. Viikon tarjonnasta kaksi konserttia tarjoaa vahvoja elämyksiä elokuvan maailmasta.

Kaikkien aikojen tangokuningatar Arja Koriseva ja konserttilavoilta tuttu suosikkibaritoni Hannu Lehtonen sekä Juha Tikan luotsaama SF-orkesteri johdattavat kuulijat Isoisän aikaan Suomi-filmin sävelin keskiviikkona 4.6. klo 19.30 Suomen lasimuseolla. Konsertti on riemastuttava musiikillinen läpileikkaus suomalaisen elokuvan kulta-aikaan. Kulkurin valssi, Salakuljettajan laulu, Pekka Puupää kesälaitumella, Vodkaa, komisario Palmu ja monet muut ovat elokuvia, jotka ovat viihdyttäneet suomalaisia jo vuosikymmenten ajan.

Suomi-filmin sävelin esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Susanna Haavisto.

Arja Koriseva on palkittu niin musiikistaan kuin tv-töistään. Useat hänen albumeistaan ovat Suomen kaikkien aikojen myydyimpien levyjen listalla. Arja Koriseva on tuhansien tanssilava- ja ravintolakeikkojen lisäksi esiintynyt lukuisilla musikaali- ja teatterilavoilla.

Baritoni Hannu Lehtonen on suurten tunteiden tulkki ja taitava diplomisaksofonisti. Hän on esiintynyt niin suurissa konserttisaleissa, teatterilavoilla, kirkoissa kuin tanssiravintoloissakin. Hannu Lehtonen on tehnyt yhteistyötä Arja Korisevan kanssa jo yli vuosikymmenen.

Kesäkonserttien päätöskonserttina on Koko perheen elokuvakonsertti sunnuntaina 8.6. klo 18.00 Suomen lasimuseolla. Konsertin keskeisenä voimana on Lohjan Kaupunginorkesteri kapellimestarinaan Riihimäen Kesäkonserttien taiteellinen johtaja Esa Heikkilä. Orkesteri saa solistikseen sveitsiläisen huippuviulistin Rachel Kolly d´Alban. Maailmanmaineeseen kohonnut viulisti vierailee nyt ensimmäisen kerran Suomessa. Häntä voi kuulla myös torstaina 5.6. resitaalikonsertissa Riihimäen Taidemuseossa.

Koko perheen elokuvakonsertissa kuullaan musiikkia muun muassa elokuvista: ET, Indiana Jones, Star Wars, Superman, Caribian merirosvot, Schindlerin lista ja Red Violin. Konsertin kuroo yhteen juontaja Tero-Pekka Henell.

– Kesän elokuvakonsertit täydentävät hieman erilaisesta näkökulmasta Perhe-teemaamme, toteaa Kesäkonserttien taiteellinen johtaja Esa Heikkilä. Hänen rakentamansa ohjelmakokonaisuus luo Perhekuvia musiikin maailmasta aina musisoivista perheistä soitinperheisiin ja musiikin globaaleihin yhteyksiin.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 3.-8.6.2014.

www.riihimaenkesakonsertit.fi