24.10.2022

ELMA.liven oppimateriaalit julkaistu – 13 oppituntia ja tietopankki johdattavat kestävään kehitykseen elävän musiikin alalla

Elävän musiikin alan oma kestävän kehityksen digitaalinen työkalu ELMA.live julkaistiin syyskuussa. Elma on selainpohjainen suunnittelutyökalu, tietopankki ja yhteisöalusta, joka tarjoaa livealan toimijoille tietoa, työkaluja ja tukea kestävän kehityksen edistämisessä. Alustan ytimessä ovat YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta. Syyskuussa alustalla julkaistiin vastuullisuusohjelma, ja nyt ovat vuorossa oppimateriaalit.

Elman oppimateriaalit

YK:n päivänä 24.10.2022 avautuvat Elman oppimateriaalit: digitaalinen tieto- ja koulutuspaketti, joka toimii johdantona kestävään kehitykseen elävän musiikin alalla. Oppimateriaalien keskeisen sisällön muodostavat neljä verkkokurssia – Ihminen, Yhteiskunta, Luonto ja Talous – jotka on jaettu yhteensä 13 oppituntiin.

Oppitunnit sisältävät muun muassa vinkki-, tarkistus- ja lukusuosituslistoja sekä videoita, joilla alan toimijan käsittelevät kestävän kehityksen teemoja oman työnsä kautta. Videoilla puhuvat mm. toimittaja Renaz Ebrahimi, Eero Helle (Creative Technology Finland), Jussi Kallio (GreenEvents), Mikko Niemelä (Ruisrock), Sari Rusanen (Kuhmon Kamarimusiikki) ja Ulla Varis (All Day Agency).

Elman yleiset oppimateriaaliaineistot ovat kaikille avoimia, ja oppitunteja pääsee suorittamaan rekisteröitymällä alustan käyttäjäksi.

Elman tavoitteena on saada ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävä kehitys osaksi jokaisen elävän musiikin toimijan jokapäiväistä toimintaa. Ensimmäisessä vaiheessa sisältö julkaistaan suomeksi, ja myöhemmin alustasta on tarkoitus julkaista myös englanninkielinen versio. Elman keskustelufoorumia kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa, ja se avataan tämän vuoden lopulla.

Tekijät, tukijat ja kumppanit

ELMA.live -hanketta hallinnoi Suomen Jazzliitto, ja alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Positive Impact Finland Oy. Rahoitusta hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä, Musiikin edistämissäätiöltä (MES), Esittävän säveltaiteen edistämissäätiöltä (ESES) sekä kumppaneilta.

Hankkeen kumppaneita ovat KEMUT (Kestävämmän musiikkialan työkalupakki) -verkoston jäsenet, joihin Suomen Jazzliiton lisäksi kuuluvat Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Muusikkojen liitto sekä Suomen Sinfoniaorkesterit ry. Verkosto perustettiin keväällä 2020 edistämään kestävää kehitystä elävän musiikin alalla.

https://www.elma.live/

https://www.facebook.com/elma.live2022

https://www.instagram.com/elma.live