15.02.2016

Ellie Goulding ja yli 30 uutta artistia Ilosaarirockiin

Joensuun Ilosaarirock julkaisi perinteisenä Sulon päivänä yli puolet kesän artistikattauksestaan. Heinäkuussa Joensuun Laulurinteelle saapuvat muun muassa maailman suosituimpiin popartisteihin kuuluva Ellie Goulding, metalliyhtyeet Paradise Lost ja TesseracT, grime-suuruus Skepta ja kuuma brittiläinen rocktulokas Wolf Alice. Festivaalilla nähdään tuttuun tapaan myös laaja kattaus kotimaisia artisteja Amorphiksesta Antti Tuiskuun ja Tippa-T:stä Tähtiporttiin.

Ilosaarirock on jo aiemmin julkaissut Volbeatin, The 1975:n ja Cheekin esiintymiset. Festivaali järjestetään Joensuun Laulurinteellä 15. – 17. heinäkuuta. Tapahtuman liput ovat myynnissä viimevuotiseen hintaan Tiketissä ja Lippupisteessä.

– Ilosaarirockiin on aina kuulunut ennakkoluuloton eri musagenrejen sekoittelu ja sitä kävijätkin meiltä odottavat. Ensi kesänä on mahdollista fiilistellä saman päivän aikana vaikka tyylikästä jazzia, kuolemaa hohkavaa metallia ja kesän suurimpia hittejä. Ja lisää on tulossa, kunhan kevät etenee, hykertelee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Maailman suosituimpien artistien joukkoon vauhdilla noussut brittilaulaja Ellie Goulding julkaisi odotetun kolmannen albuminsa Delirium viime marraskuussa. Levyltä on kohonnut hiteiksi singlet Something in the Way You Move, On My Mind ja Lost and Found, joiden siivittämänä Gouldingista tuli yksi Spotifyn kuunnelluimmista artisteista. Ellie Goulding esiintyi ennätysmäisen yleisön edessä Ilosaarirockissa vuonna 2014.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Wolf Alice on herättänyt huomiota vaihtoehtorockin kuuntelijoiden parissa ja yhtye keikkuikin vuoden tulokas -listoilla sekä kotimaassaan Englannissa, että Suomessa. Bändin soundissa 90-luvun grungen kitararäime yhdistyy moderniin tuotantoon. Niin ikään Britanniasta saapuvat räptähti Skepta, progemetallia soittava TesseracT sekä goottimetallilegenda Paradise Lost.

Kotimaisista artisteista Ilosaarirockissa nähdään muun muassa Stam1na, J. Karjalainen, JVG, Chisu, Ismo Alanko, Elastinen, SANNI, Eevil Stöö, Moonsorrow, Maj Karma, Aurora, Olavi Uusivirta, Timo Lassy Band ja Lasten Hautausmaa.

Vahvasta artistikattauksesta huolimatta Ilosaarirockin lippujen hinnat pysyvät viimevuotisella tasolla. Kahden päivän festivaalilippu maksaa 98 euroa.

– Festaria järjestää elävän musiikin yhdistys, jonka tehtävä on tuoda monipuolista musakulttuuria kotikaupunkiin. Koetamme pitää lippujen hinnat mahdollisimman alhaisina, vaikka painetta korotuksiin on aika lailla. Halutaan, että mahdollisimman monella olisi mahdollista osallistua, kommentoi Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirock Joensuun Laulurinteellä 15. – 17.7.2016. Liput Tiketistä ja Lippupisteestä.

www.ilosaarirock.fi/2016