21.12.2021

Eläköön Folk! -gaala palkitsee alan huiput Folklandialla 7.1.2022  

Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän merkittävimmät järjestöt palkitsevat alan tähtiä ja toimijoita Eläköön Folk! -gaalassa. Gaala järjestetään kansanmusiikkiristeily Folklandialla perjantaina 7.1.2022 kello 18.30. Eläköön Folk! -gaalassa jaetaan myös aiemmin Etnogaalassa jaettuja tunnustuksia. Eläköön Folk! on alan merkittävin palkintojenjakotilaisuus.

Gaalassa julkistetaan Vuoden nuori pelimanni, Vuoden kantelelevy, Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtye, Vuoden tanssiteko, Suomen Nuorisoseurojen vuoden ohjaajat, Vuoden kansanmusiikkilevy, Vuoden artisti, Vuoden kansanmusiikkitekijä, Risteys-palkinto ja Vuoden Wäinö.

Vuoden Wäinö on alan merkittävin elämäntyöpalkinto, joka myönnetään vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta työstä kansanmusiikin ja -tanssin parissa. Palkinnon jakaa Kansanmusiikin ja kansantanssin Edistämiskeskus.

Kaustinen Folk Music Festivalin varsin arvostetun Vuoden yhtye -nimityksen tarkoituksena on nostaa esiin yhtye, joka on ansioillaan, tuoreella otteellaan tai pitkällä urallaan osoittanut erityistä osaamista ja toimintaa kansanmusiikin saralla. Kansanmusiikki ja sitä ympäröivä kulttuuri on kannatellut sekä yhdistänyt Kaustisen alueen asukkaita jo vuosisatojen ajan.

Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Koirasen perhe ovat jakaneet vuorovuosina jo 16 vuoden ajan 24-vuotiaana kuolleen Juho Koirasen muistorahastosta palkinnon yhdelle alle 24-vuotiaille kansanmusiikin harrastajille. Vuoden nuori pelimanni -palkinnon luovuttavat Topi Koiranen ja Suomen Kansanmusiikkiliton toiminnanjohtaja Päivi Ylönen-Viiri.

Suomen Nuorisoseurat ja Folklandia jakaa vuosittain Vuoden tanssiteko -palkinnon. Vuoden tanssiteko voi olla esimerkiksi toteutukseltaan täysin poikkeuksellinen produktio tai rohkeasti rajoja rikkova tanssiteos.

Eläköön Folk! -gaalassa avataan juhlavasti Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen menuetin teemavuosi 2022. Tilaisuudessa esiintyvät Tampereen unkarilainen kansantanssiryhmä sekä tanssiryhmä PurrPurr i väst.

Karjalainen Nuorisoliitto esittelee tilaisuudessa myös hauskan Karjalainen Wellness -konseptin. Karjalainen Wellness on iloa, karjalaista sitkeyttä eli sitkoa, vauhtia ja vaa…pukkamarjaisia tilanteita. Konseptia esittelee tanssillisena tuokiona Vuoden tanssiteko 2021 -palkinnon saanut Rami Meling.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.11.2023

Folklandia 2024: Pohjanlahden laineilla risteilee ennätyssuuri kattaus kansanmusiikin ja -tanssin eturivin tekijöitä

Vuoden 2024 Folklandian koko ohjelmisto on nyt julkaistu. Suomen suurin folkloren talvitapahtuma, kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Folklandia järjestetään 12.–13.1.2024 Baltic Princess -laivalla. Turusta Kapellskäriin ja takaisin risteilee ennätyssuuri 110 artistin / ryhmän esiintyjäkattaus. Laiva on lastattu…

06.06.2023

Folklandia 2024 risteillään Baltic Princessillä Turusta Kapellskäriin

Suomen suurin folkloren talvitapahtuma, kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Folklandia järjestetään 27. kerran 12.–13.1.2024 Baltic Princess –laivalla. Folklandian ohjelmistoa tähdittävät niin folkin eturivin artistit, kansantanssin huiput kuin maamme kokeneet ruohonjuuritason folk-harrastajatkin. Parille tuhannelle risteilyvieraalle on tiedossa ympäri…