21.12.2021

Eläköön Folk! -gaala palkitsee alan huiput Folklandialla 7.1.2022  

Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän merkittävimmät järjestöt palkitsevat alan tähtiä ja toimijoita Eläköön Folk! -gaalassa. Gaala järjestetään kansanmusiikkiristeily Folklandialla perjantaina 7.1.2022 kello 18.30. Eläköön Folk! -gaalassa jaetaan myös aiemmin Etnogaalassa jaettuja tunnustuksia. Eläköön Folk! on alan merkittävin palkintojenjakotilaisuus.

Gaalassa julkistetaan Vuoden nuori pelimanni, Vuoden kantelelevy, Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtye, Vuoden tanssiteko, Suomen Nuorisoseurojen vuoden ohjaajat, Vuoden kansanmusiikkilevy, Vuoden artisti, Vuoden kansanmusiikkitekijä, Risteys-palkinto ja Vuoden Wäinö.

Vuoden Wäinö on alan merkittävin elämäntyöpalkinto, joka myönnetään vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta työstä kansanmusiikin ja -tanssin parissa. Palkinnon jakaa Kansanmusiikin ja kansantanssin Edistämiskeskus.

Kaustinen Folk Music Festivalin varsin arvostetun Vuoden yhtye -nimityksen tarkoituksena on nostaa esiin yhtye, joka on ansioillaan, tuoreella otteellaan tai pitkällä urallaan osoittanut erityistä osaamista ja toimintaa kansanmusiikin saralla. Kansanmusiikki ja sitä ympäröivä kulttuuri on kannatellut sekä yhdistänyt Kaustisen alueen asukkaita jo vuosisatojen ajan.

Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Koirasen perhe ovat jakaneet vuorovuosina jo 16 vuoden ajan 24-vuotiaana kuolleen Juho Koirasen muistorahastosta palkinnon yhdelle alle 24-vuotiaille kansanmusiikin harrastajille. Vuoden nuori pelimanni -palkinnon luovuttavat Topi Koiranen ja Suomen Kansanmusiikkiliton toiminnanjohtaja Päivi Ylönen-Viiri.

Suomen Nuorisoseurat ja Folklandia jakaa vuosittain Vuoden tanssiteko -palkinnon. Vuoden tanssiteko voi olla esimerkiksi toteutukseltaan täysin poikkeuksellinen produktio tai rohkeasti rajoja rikkova tanssiteos.

Eläköön Folk! -gaalassa avataan juhlavasti Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen menuetin teemavuosi 2022. Tilaisuudessa esiintyvät Tampereen unkarilainen kansantanssiryhmä sekä tanssiryhmä PurrPurr i väst.

Karjalainen Nuorisoliitto esittelee tilaisuudessa myös hauskan Karjalainen Wellness -konseptin. Karjalainen Wellness on iloa, karjalaista sitkeyttä eli sitkoa, vauhtia ja vaa…pukkamarjaisia tilanteita. Konseptia esittelee tanssillisena tuokiona Vuoden tanssiteko 2021 -palkinnon saanut Rami Meling.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.11.2022

Rosoista folkia, pirskahtelevaa polkkaa ja pelimannipoljentoa – Folklandian ohjelmisto on julki nyt!

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtuma Folklandia järjestetään Baltic Princessillä 13.–14.1.2023 jo 26. kerran. Ohjelmistoa tähdittävät kotimaisen ja pohjoismaisen folkin eturivin artistit ja kiinnostavimmat kokoonpanot. Etno-popartisti Vilma Jää yhdistää vuosisatoja vanhoja tarinoita elektroniseen musiikkiin. Kansanmusiikkia valtavirtaan vievän…

Lue lisää

18.11.2022

Folklandia antaa areenan korkeatasoisille kotimaisille kansantanssiryhmille

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtuma Folklandia järjestetään Baltic Princessillä 13.–14.1.2023. Folklandia julkaisee jälleen kolme uutta esiintyjäkokoonpanoa festivaalin ohjelmistosta. Koko ohjelmisto julkistetaan ensi viikon tiistaina 22.11. kello 12 tapahtuman verkkosivuilla folklandia.fi ja festivaalin sovelluksessa. Vuonna 2019 perustettu…

Lue lisää

04.11.2022

Kansainvälisesti kiinnostavat alan huiput valloittavat Folklandialla

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtuma Folklandia järjestetään Baltic Princessillä 13.–14.1.2023. Tänään Folklandia julkaisee jälleen kolme uutta esiintyjäkokoonpanoa festivaalin ohjelmistosta. Koko ohjelmisto julkistetaan 22.11. tapahtuman verkkosivuilla ja festivaalin sovelluksessa. Ruotsalainen Northern Resonance on jousitrio, joka vie kuulijansa…

Lue lisää