20.06.2016

Elämysten taustalla Taidekeskus Salmela MTV-3-kanavalla 26.6.

MTV3-kanava esittää sunnuntaina 26.6. klo 13.00 Taidekeskus Salmelan toiminnasta kertovan tv-dokumentin Elämysten taustalla Taidekeskus Salmela. Dokumentissa esitellään Mäntyharjussa sijaitsevan Taidekeskus Salmelan kulttuurikesä. Ohjelmassa seurataan näyttelyn toteutumista, avajaisseremonioita taiteilijahaastatteluin ja yleisön kommentein. Elämyksiä syntyy myös Kouvolassa, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla, jossa avataan suurta mielenkiintoa herättänyt suomen virallinen kohtauspaikka Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha. Dokumentti uusitaan maanantaina 27.6. klo 14.30 ja se on myös nähtävissä MTV:n Katsomo-palvelussa.

Salmelassa valmistaudutaan kesän taidenäyttelyihin. Näyttelyyn esille ripustetuista teoksistaan kertovat muun muassa taidemaalari Lauri Laine ja Maria Laine sekä kuvataiteilijat Kristian Krokfors ja Tiina Torkkeli, kuvanveistäjät Pekka Kauhanen, Kirsi Kaulanen ja Pirkko Nukari, sekä Salmelan kesän 2016 nuori taiteilija Johanna Lumme. Avajaisjuhlassa kuullaan yleisön kommentteja kesän näyttelystä.

Ohjelman toisella puoliskolla matkataan Mäntyharjulta noin 40 kilometrin päähän Kouvolan Vuohijärvelle. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla paljastetaan kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelema veistos, Koivu ja Tähti, joka on toteutettu rakkauslukkojen ripustusta varten. Rakkauspuisto ja kesännäyttely 100 lintua esitellään ohjelmassa, taiteilijoina taidemaalarit Ferdinand von Wright ja Matti Karppanen sekä graafikko Erik Bruun.

Elämysten taustalla Taidekeskus Salmela –dokumentin on kuvannut, leikannut ja ohjannut Prontosaurus  Oy/Arto ja Petri Kaivanto. Ohjelman yhteistyökumppanina toimii Visit Kouvola.

Taidekeskus salmela on avoinna 11.6.-14.8.2016.

www.taidekskussalmela.fi