24.04.2009

Eino Grön Maailma kylässä -festivaalille

Maailma kylässä -festivaalin kulttuuriohjelmisto on valmistunut. Toukokuun 23.-24. päivä Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla järjestettävä ilmaistapahtuma tarjoaa kotimaisten tähtiesiintyjien lisäksi muun muassa lattarirytmejä, afropoppia, folkia, marrabentaa, reggaeta, soulia, kirjallisuutta ja runoutta yli 100 eri esityksen verran.

Yksi festivaalin kotimaisista tähdistä on Eino Grön, joka esiintyy Finlandia-orkesterin kanssa sunnuntaina 24.5. Uusi kiinnitys on myös Duo Kuunkuiskaajat, joka on Värttinässä vaikuttaneiden Susan Ahon ja Johanna Virtasen yhteisprojekti. Toista kertaa Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä toteutettava Maailman kirjat tarjoaa monipuolisesti kirjallisuutta, runoutta, sarjakuvataidetta ja asiaohjelmaa. Varsinkin ilmastonmuutos ja köyhyys, Venäjä sekä afrikkalainen kirjallisuus nousevat ohjelmassa esiin.

Rautatientorilla nähdään palkittu kenialaissyntyinen runoilija, näytelmäkirjailija ja performanssitaiteilija Shailja Patel, eteläafrikkalainen runoilija Vonani Bila sekä nigerialaissyntyinen kirjailija Mohammed Umar. Venäjä-teemaan liittyviä puheenvuoroja käyttävät muun muassa Novaja Gazeta Venäjän toimittaja Nikolai Donskov sekä kirjailijat Sofi Oksanen ja Imbi Paju.

Festivaali tarjoaa paljon ohjelmaa myös lapsiperheille. Jytäjyrsijät siirtää vahvaa suomalaista rockkulttuuriperinnettä isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Televisiosta tutut Mimi ja Kuku tuovat perheen pienimpien musiikkiteatterin ja Mimmit eli Pauliina Lerche ja Hannamari Luukkanen Pikku Kakkosesta tutun lastenmusiikkibändinsä kaikkien taaperoiden riemuksi.

Lauantaina 23.5.2009 kello 11-20 esiintyvät muun muassa Ghorwane (Mosambik), Novalima (Peru), Obour (Ghana), La Casa Bancale (Ranska), Shailja Patel (Kenia), Mohamed Abidi Group (Marokko), Vonani Bila (Etelä-Afrikka), Mohammed Umar (Nigeria/Iso-Britannia), Marjo Leinonen ja Viranomaiset, Jippu, Signmark, Fat Beat Sound System, Mimi ja Kuku sekä Jytäjyrsijät.

Sunnuntaina 24.5.2009 kello 11-18 esiintyvät muun muassa La-33 (Kolumbia), Terakaft (Mali), Eino Grön & Finlandia-orkesteri, Philomela & Zambian Vocal Collection (Sambia/Suomi), Shailja Patel (Kenia), Vonani Bila (Etelä-Afrikka), Mohammed Umar (Nigeria/Iso-Britannia), Sofi Oksanen ja Imbi Paju (Viro), Sväng, Reino & the Rhinos, Maritta Kuula & Karvanopat feat. Nartana, Matti-Johannes Koivu, Mimi ja Kuku sekä Mimmit.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry, joka on liki 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö. Festivaali tarjoaa lähes 150 esitystä sekä ennätyksellisen yli 400 näytteilleasettajan ja myyjän kirjon. Festivaalin asiaohjelmisto ja näytteilleasettajat julkistetaan ensi viikon tiistaina 28.4.

Lisätiedot osoitteesta www.maailmakylassa.fi

http://www.maailmakylassa.fi