14.04.2015

Eero Raittinen Band ja Rigmor Gustafsson Kalottjazz & Blues Festivalille

Vuoden Kalottjazz & Bluesfestivaalin ohjelma on muotoutumassa ja musikaalinen kokonaisuus valmistuu sopivasti festivaalipäiville 25.-28. kesäkuuta 2015.
Täten ylpeästi esittelemme kaksi festivaalin artisteista – kahden maan, kahden kansalaisuuden ja kahden areenan vuorovaikutus:

– Eero Raittinen Band, Blues Night perjantai 26.kesäkuuta, Haaparanta Folkets Hus

– Rigmor Gustafsson, Pikisaari Jazz lauantai 27.kesäkuuta, Pikisaari, Tornio

Eero Raittinen Band

Eero Raittisen musikaalinen ura alkoi jo teini-ikäisenä 60-luvulla ja hänen itsensä mukaan: ”shouting won’t ever stop”.   Hän on seurannut suomalaista rockhistoriaa aina alkuajoista nykyajan kulta-aikaan. Viime vuodet ovat selvästi osoittaneet kuinka vankan maineen artistina Raittinen omaa nuorempien kollegoiden keskuudessa. Kansainvälisiä ovia käytiin koputtelemassa jazzrockyhtyeen Tasavallan Presidentin kanssa, mutta repusta löytyy myös rokin lisäksi blues, country ja roots.

Rigmor Gustafsson

Rigmor Gustafsson ei Ruotsissa esittelyjä kaipaa. Hän on saanut tunnustusta sekä kotimaassaan että myös kansainvälisestikin, albumit ovat myyneet kultaa, hän on laulanut Nobeljuhlissa, sekä prinsessa Victorialle ja brittilehdistö kutsuu laulajaa yhdeksi Skandinavian johtaviksi jazzvokalisteiksi – takuupaikka jazztaivaan tähtikartassa. Rigmor vieraili Kalottjazzeilla noin vuosikymmen sitten ja teki suomalaisyleisöön lähtemättömän vaikutuksen. Nyt on jälleen aika antaa ihanan laulun sekä keinuvien sävelien virrata PIkisaaressa!