20.07.2010

Edu Kettunen avaa Työväen Musiikkitapahtuman

Ensi viikolla Valkeakoskella käynnistyvän Työväen Musiikkitapahtuman avaajaksi on saatu legendaarinen Edu Kettunen, joka viihtyy keikkalavoilla enää harvoin. Perjantaina tapahtuman virallisissa avajaisissa Kettunen esiintyy yhdessä muusikko Mika Kuokkasen kanssa.

Edu Kettunen tuli suomalaisille tutuksi jo 1980-luvulla Broadcast-yhtyeen laulusolistina. Soolourallaan hän teki tunnetuimman kappaleensa ”Lentäjän poika” vuonna 1989. Edu Kettunen on myös mukana kokoonpanossa Kettunen, Kaartamo, Kuustonen. Arvostetulle laulaja-lauluntekijälle myönnettiin Juha Vainion rahaston tunnustuspalkinto vuonna 2006. Kettusen viimeisin albumi, Taivaanrantapaikka on julkaistu viime syksynä.

KUUKUMINA TARJOILEE LAUANTAILATTARIT

Festivaalikansan lanteita keinuttaa lauantai-iltapäivänä Kuukumina –yhtye, jonka kulmakivenä on afrokuubalainen tanssimusiikki. Kuubalaisten perusrytmien lisäksi Kuukumina on viime aikoina ottanut vaikutteita flamencosta sekä afro-perulaisesta ja brasilialaisesta musiikista.

Kuukuminan musiikkia ei voi tanssimatta katsoa ja sen takia lattaritanssien askelia on ohjaamassa tanssinopettajat Felix Torres ja Essi Kariaho.

NÄE, KOE JA HUUDA PUHTAAN LUONNON PUOLESTA!

Lauantaina tapahtumassa on hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan Suomen Luonnonsuojeluliitolle luonnon monimuotoisuuden tukemiseen. Luonnon puolesta voi huutaa liput Kari Tapion konserttiin Tampere-taloon ja tapaamiseen tähden kanssa konsertin jälkeen.

Huudettavana on myös M.A. Nummisen lahjoittama The Tractatus Suite –levy. Aikanaan filosofiaakin opiskellut Numminen tutustui filosofi Ludwig Wittgenstein kirjaan Tractacus Logico-Philosophicus ja hän sävelsi siihen kuusi laulua vuonna 1966. Numminen levytti laulut Wittgensteinin syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1989.

Työväen Musiikkitapahtuman vakioesiintyjä, M.A. Numminen täytti keväällä 70-vuotta, jonka kunniaksi tapahtumassa on valokuvanäyttely kansantaiteilijasta itsestään. The Tractatus Suite -levyn mukana huudettavana on myös taulu valokuvanäyttelystä.

Hyväntekeväisyyshuutokaupan juontaa Maria Guzenina-Richardson ja se toteutetaan yhteistyössä Iskelmä radion kanssa. Ennakkoon netissä voi huutaa itsensä tapaamaan Paula Koivuniemen Musiikkitapahtumassa tai taustalaulajaksi laulamaan ”Pitkä kuuma kesä” –kappaletta Popedan kanssa bändin perjantaiselle keikalle tapahtumassa. Huutokauppa alkaa lauantaina 31.7. klo 17.00.

Työväen Musiikkitapahtuma – Elämyksiä tehtaan valoissa Valkeakoskella 29.7.-1.8.2010. Tehtaan valoissa loistavat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, PMMP, Chisu, Jarkko Martikainen sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

http://www.valmu.com