18.03.2011

Duettojen illassa kolme erilaista teosta Tanssiteatteri MD:n omilta koreografeilta

Tanssiteatteri MD:n kevätkauden ensi-ilta, Duettojen ilta, koostuu kolmesta talon koreografien kantaesityksestä. Koreografit ovat myös itse tanssijoina omissa teoksissaan. Kolme hyvin erilaista teosta tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen nykytanssin monista muodoista

Terävä piirto on Mikko Heinon koreografia, jossa hän tanssii Sara Kovamäen kanssa. Kun kohtaaminen muuttuu kohtaamattomuudeksi, yhteisymmärrys onkin väärinkäsitystä ja kommunikaatio muuntuu manipulaatioksi, syy voi olla niin lähetyksessä kuin vastaanottimessakin. Teosta valmistaessaan tekijät ovat pohtineet kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta.

Anniina Kumpuniemen koreografiassa Tästä pisteestä tanssii myös Suvi Eloranta. Tästä pisteestä esittelee kaksi erityistä hahmoa, jotka tutkivat ympäröivää maailmaa tilallisesti rajatussa, myyttisessä tanssikokemuksessa. Teoksen uusia muotoja tutkiva maailma on satumainen ja kesytön. Äänimaailma on tamperelaismuusikko Ville Leinosen käsialaa.

Mari Rosendahlin parina 400 askelta -koreografiassa on Samuli Roininen.
Lähtöruudussa ovat mies ja nainen sekä kurkistus 50 – 60-luvun ranskalaisen elokuvan tyylikkääseen intohimoon. Herkkä teos kuljettaa katsojaa lempeästi traagisesta ilkikuriseen ja takaisin. Musiikin teokseen on säveltänyt Jussi-Pekka Nuto.

Duettojen ilta saa ensi-iltansa Hällä-näyttämöllä 19.3.2011 klo 19, kahdeksan esitystä nähdään ajalla 19.3.–2.4. sekä 18.5. -21.5.

Tanssiteatteri MD:ssä nähdään toukokuussa lisäksi Anna-Elina Lyytikäisen runsaasti kiitelty ohjaus Burn auts. Nykytanssia ja puheteatteria yhdistävän, työuupumuksesta aiheensa ammentavan teoksen koreografia on Anniina Kumpuniemen käsialaa. Mari Rosendahlin rakastettu tanssiteos Rafael palaa yleisön pyynnöstä vielä kaksi kertaa huhtikuussa.

Koko perheen ohjelmistossa jatkaa huhti-toukokuussa suosittu Tanssiva Muumilaakso. Tove Janssonin tarinoihin pohjautuva Samuli Roinisen tanssiteos hurmaa kaikenikäisiä häikäisevällä visuaalisuudellaan sekä Heikki Mäenpään musiikilla. Tiistaina 5.4. vietetään juhlanäytöstä klo 18.

Huhtikuun 12. päivä kaupunki syttyy viikoksi nykytanssista, kun XIV Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali polkaistaan käyntiin Teemu Kyytisen kantaesityksellä Moving Human Diaries.

Tanssivirtaa-festivaalin ohjelmisto täydentyy maaliskuun aikana, mutta Hällä-näyttämön esitykset ovat jo myynnissä Piletissä.

Etusivu