07.02.2014

DBTL ja seurakuntayhtymä tuovat ehtoollisen yleisötapahtumaan

Down By The Laituri jatkaa rajojen murtamista Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. Aiemmin julkistettiin tieto huikeista nosturihäistä ja nyt yhteistyötä on päätetty laajentaa myös toisen tärkeän kristillisen toimituksen muodossa. DBTL -kansalle tarjotaan nimittäin ehtoollista. Ehtoollinen on kristillinen sakramentti, jossa nautitaan leipää ja viiniä Jeesuksen ristin kuoleman muistoksi.

”Idea ehtoollisen jakamisesta festivaaleilla sai alkunsa, kun suunnittelimme DBTL:n Pasi Tammisen kanssa nosturihäitä. Muistin, että kirkon verkko-hankkeen päällikkö Hannu Majamäki ehdotti jossain haastattelussa ehtoollisen viemistä ihmisten keskelle festivaaleille”, pastori Kari Kanala kertoo. ”Pasi innostui ajatuksesta ja keskustelumme jälkeen olin Hannuun yhteydessä ja päätimme toteuttaa idean DBTL:ssa”, Kanala jatkaa.

”Turku tunnetaan kulttuuriin, liikuntaan sekä merellisyyteen liittyvistä tapahtumistaan, ja erityisesti Turku tunnetaan raja-aidat ylittävistä tapahtumista. Ehtoollisen jakaminen rokkifestareilla on tästä mainio esimerkki”, sanoo yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Pappeja tulee sekä Helsingistä että Turusta jakamaan ehtoollista DBTL:ssa tapahtuman aikana. Ehtoollisen jakamista varten varataan oma alueensa. Tarkoituksena on varautua satoihin ehtoollisvieraisiin. Ehtoollista ei ole aiemmin jaettu yleisötapahtumissa, lukuunottamatta esim. hengellisiä kesäjuhlia.

”Kirkko haluaa olla siellä missä ihmiset ovat ja ehtoollinen on yksi parhaista jutuista, mitä kirkko tarjoaa”, Kari Kanala tuumaa. ”Yhteistyö seurakuntayhtymän kanssa on aina sujunut loistavasti ja DBTL lähtee ilman muuta enemmän kuin innoissaan mukaan tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen”, DBTL:n Pasi Tamminen intoilee.

Ehtoollista jaetaan torstaina 24.7. klo 16-21 DBTL -festivaalialueella.

Turun kaupunki on tehnyt yhteistyötä niin DBTL:n kuin muidenkin kaupungissa järjestettävien isojen ja pienten tapahtumien kanssa jo usean vuoden ajan. Kaupunki hakee voimakkaasti tapahtumia kaupunkiin, ja lähivuosina Turussa järjestetään useita suurtapahtumia. Vuonna 2014 kaupungissa järjestetään muiden muassa purjelaivatapahtuma Gangut Regatta, Paavo Nurmi Games -viikko ja Taekwondon EM-kisat.

Down By The Laituri järjestetään 23.-27.7.2014.

www.dbtl.fi