13.02.2015

Damian Marley, Bastille ja Sunn O))) Ilosaarirockiin

Joensuun Ilosaarirock julkaisi perinteisenä Sulonpäivänä osan kesän 2015 artistikattauksesta. Laulurinteelle saapuvat muun muassa ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä reggaesuuruus Damian Marley (JAM), brittipopparit Bastille (UK), Charli XCX (UK) ja Tom Odell (UK), rytmimusiikin nimet Big K.R.I.T. (USA), Beardyman (UK) ja Beres Hammond (JAM) sekä metallin eri laitoja edustavat Sunn O))) (USA) ja Sólstafir (ISL).

Kotimaisista artisteista festivaalille saapuvat muun muassa Apocalyptica, Tales from the Thousand Lakes -erikoiskeikan soittava Amorphis, Haloo Helsinki!, Apulanta, Popeda, SANNI, Elastinen, CMX, Michael Monroe, Mirel Wagner ja Von Hertzen Brothers. Kaikkiaan Sulonpäivänä julkaistiin yli 30 artistia. Ilosaarirock järjestetään 17. – 19.7.2015 Joensuun Laulurinteellä. Festivaalin ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Grammy-palkittu Damian Marley on nykyreggaen suurin nimi. Bob Marleyn poika on esiintynyt keikoilla 13-vuotiaasta saakka ja tehnyt yhteistyötä niin Nasin kuin Skrillexin kanssa. Miehen albumit Halfway Tree ja Welcome to the Jamrock ovat huikeita listamenestyksiä, joilta on noussut useita reggaen klassikoita.

Brittiläinen poprock-yhtye Bastille on julkaissut vasta yhden albumin, mutta yhtyeen suosio on noussut mielikuvituksellisiin sfääreihin. Debyyttialbumia on myyty yli kahdeksan miljoonaa kappaletta ja singleä Pompeii on kuunneltu YouTubesta ja Spotifysta puoli miljardia kertaa. Brittipoppia edustavat myös uuden levyn juuri julkaiseva Charli XCX sekä Another Love -singlestä tuttu laulaja-lauluntekijä Tom Odell.

Toista ääripäätä Ilosaarirockin ohjelmistossa edustaa yhdysvaltalainen drone-metalliyhtye Sunn o))). Mystistä, särökitaran kiertoon perustuvaa ambient-musiikkia esittävän yhtyeen viimeisin albumi on yhteislevy erakoituneen brittitähden Scott Walkerin kanssa.

– Ilosaarirockiin haetaan eri musiikkigenrejen parhaita edustajia, joista Damian Marley, Sunn o))) tai vaikka beatbox-nero Beardyman on hyviä esimerkkejä. Harva festari pystyy tarjoamaan näin monipuolista kattausta, mutta onneksi meidän yleisö on ennakkoluulotonta eri musiikkityylien suhteen. Perhanan kova vuosi taas tulossa, tohkeilee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Ilosaarirockin ohjelma täydentyy kevään aikana. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, Lippupisteessä ja festivaalin verkkosivuilla. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17. – 19.7.2015. Festivaalin koko julkaistu ohjelma löytyy verkkosivuilta www.ilosaarirock.fi/2015.

 

Ilosaarirockin julkistettu ohjelma 13.2.2015:

Lauantai-sunnuntai 18. – 19.7.2015

Bastille (UK)

Beardyman (UK)

Beres Hammond (JAM)

Big K.R.I.T. (USA)

Charli XCX (UK)

Damian Marley (JAM)

Sólstafir (ISL)

Sun O))) (USA)

Tom Odell (UK)

 

Amorphis – Tales from the Thousand Lakes 20th Anniversary

Apina

Apocalyptica

Apulanta

Atomirotta

CMX

Elastinen

Eva & Manu

Ghost Brigade

Haloo Helsinki!

Jukka Nousiainen

Kasmir

Mäkki / Adi L Hasla / Kube

Mirel Wagner

Pekko Käppi & K:H:H:L

Pimeys

Roope Salminen & Koirat

Santa Cruz

Teksti-TV 666

Von Hertzen Brothers

 

SULO-Klubi pe 17.7.2015

Michael Monroe

Olavi Uusivirta

Popeda

SANNI

TOOT TOOT

www.ilosaarirock.fi