28.07.2023

Crusell-viikon päättää Amazon-teemakonsertti

Vuoden 2023 Crusell-viikko lähestyy loppuaan. Viikolla on saatu nauttia mitä mahtavimmista konserteista. Yleisöä ovat keränneet erityisesti Crusell-voittajan konsertti, lastenkonsertti Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti, keskiviikon Meri-teemakonsertti sekä torstain Arktis-konsertti. Lisäksi Lyhtyjen yö keräsi noin tuhat uusikaupunkilaista Vallinmäelle. Puupuhallinmusiikkiin painottuva festivaali päättyy lauantaina 29.7.

”Viikko on sujunut aurinkoisissa ja vauhdikkaissa tunnelmissa. Kirkkokonsertit ovat keränneet mukavan yleisön ja yhdessä on koettu unohtumattomia hetkiä hyvän musiikin äärellä”, sanoo toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama. ”On ollut ilo saada Crusell-viikon upeat konsertit myös radiokuuntelijoille keskiviikkona ja torstaina.”

Lauantai alkaa Crusell-viikolle tuttuun tapaan pääsymaksuttomalla Päivän puhalluksella Uudenkaupungin torilla kello 12.00. Lauantain päätöspuhalluksessa esiintyy huilisti Christina Fassbender mestarikurssin opiskelijoineen sekä huilisti Annaleena Jämsä opiskelijoineen.

Iltapäivällä kello 14 alkaen Seurakuntakeskuksessa on mestarikurssit päättävä Muusikon elämä -keskustelutilaisuus. Erityisesti mestarikurssien opiskelijoille suunnatussa tilaisuudessa opettajat jakavat muusikon elämän hiljaista tietoa. Myös yleisölle on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Festivaalin viimeisenä konserttina soi Amazon Uudenkaupungin vanhassa kirkossa kello 18. Konsertissa kuullaan muun muassa brasilialaisen Heitor Villa-Lobosin musiikkia ja Valeria Colemanin vuonna 2020 sävelletty Amazonia. Puupuhallinmusiikki ja maailman suurin sademetsä hengittävät konsertissa rinta rinnan. Ilta päättyy Mozartin kvintettoon pianolle ja puhaltimille.

Liput Crusell-viikolle on saatavilla Lippu.fi:n verkkokaupasta ja toimipaikoista kautta maan sekä Uudenkaupungin matkailutoimistosta. Konserttien ovimyynti avataan konserttipaikoilla noin tunti ennen konsertin alkua. Käsiohjelmat ovat vapaasti luettavissa verkossa eikä konserteissa ole saatavilla paperisia käsiohjelmia.

Crusell-viikko | Crusell Music Festival

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Crusell-viikon mestarikursseille hakemusten tulva

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet moninkertaisesti. Hakemuksia oli kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4. Andrea Lieberknechtin huilun mestarikurssille sekä Yehuda Giladin klarinetin mestarikurssille haki…

13.03.2024

Crusell-viikko tuo ihmisiä yhteen kesällä 2024

Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–28.7.2024 teemalla Yhdessä! Yhdessä tekeminen on musiikissa vahvasti läsnä aina. Crusell-viikolla kokeillaan myös uusia avauksia toimia eri tavoin yhdessä yleisön, yhteistyökumppanien ja menneen sekä tulevan kanssa. Konserttiohjelmissa Yhdessä -teema kuuluu eri musiikkityyleissä, kuten…