22.05.2023

Crusell-viikon mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4.

Mor Bironin fagotin mestarikurssille, Christina Fassbenderin huilun mestarikurssille sekä Francois Bendan klarinetin mestarikurssille ilmoittautui kullekin kaksinkertainen määrä opiskelijoita kurssipaikkoihin nähden. ”Olemme ilahtuneita siitä, että sana tasokkaista mestarikursseistamme on kiirinyt ja saanut suomalaiset ja kansainväliset ammattiopiskelijat liikkeelle kohti Uuttakaupunkia”, kertoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama. ”Saamme vuosittain Crusell-viikolle opettamaan kansainvälisesti todella kysyttyjä opettajia, ja uuden soittajapolven kouluttaminen on  tärkeä ja perinteinen osa Crusell-viikon kokonaisuutta.”

Mestarikursseille valituille tiedotetaan valinnasta toukokuun loppuun mennessä. Juri Vallentinin oboen mestarikurssille on vielä muutama paikka jäljellä ja ilmoittautumisaikaa on jatkettu toukokuun loppuun.

Mestarikurssien ohella Crusell-viikolla kuullaan monipuolinen kattaus teemallisia kamarikonsertteja sekä jazzilta, lastenkonsertti, luentoja ja ilmaistapahtumia. Viikon otsikkona on Unelmia huomisesta, ja konserteissa soivat luonnon ja unelmoinnin sävelet. Luonnonsuojelu on vahvasti mukana ja näkyy mm. yhteistyönä Ilmastopaneelin ja WWF Suomen kanssa. Crusell-viikko lahjoittaa jokaisesta myydystä lipusta euron Itämeren suojeluun. Yle radioi viikon pääkonsertit.

Crusell-viikko Uudessakaupungissa 22.7.–29.7.2023.

Crusell-viikon ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.crusell.fi. Lippuja festivaalille myyvät Lippu.fi-verkkokauppa ja toimipisteet kautta maan sekä Uudessakaupungissa Uudenkaupungin matkailutoimisto.

Musiikissa mukana:

WWF Suomi, Uusikaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämissäätiö, Uudenkaupungin suomalaisen seuran säätiö, Turun osuuskauppa, Vahterus, Valmet Automotive Oy, Yara Oy, Vakka-Suomen Puhelin, OP Lounaisrannikko, Mehiläinen, OP Lounaisrannikko, Ajado, Uudenkaupungin Sanomat, Vakka-Suomen Voima Oy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Crusell-viikon mestarikursseille hakemusten tulva

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet moninkertaisesti. Hakemuksia oli kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4. Andrea Lieberknechtin huilun mestarikurssille sekä Yehuda Giladin klarinetin mestarikurssille haki…

13.03.2024

Crusell-viikko tuo ihmisiä yhteen kesällä 2024

Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–28.7.2024 teemalla Yhdessä! Yhdessä tekeminen on musiikissa vahvasti läsnä aina. Crusell-viikolla kokeillaan myös uusia avauksia toimia eri tavoin yhdessä yleisön, yhteistyökumppanien ja menneen sekä tulevan kanssa. Konserttiohjelmissa Yhdessä -teema kuuluu eri musiikkityyleissä, kuten…