26.07.2023

Crusell-viikon lopulla lavan valtaavat teemakonsertit ja Lyhtyjen yö

Lauantaina 22.7. alkanut Crusell-viikko on edennyt jo yli puolivälin. Puupuhaltimia on juhlistettu monipuolisella konserttiohjelmalla luonnon ja unelmoinnin teemoissa. Torstaina ja perjantaina luvassa on runsaasti konsertteja ja ilmaistapahtumia.

Festivaali on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Tiistain Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti keräsi Kulttuurikeskus Crusellin salin lähes täyteen pieniä kuuntelijoita. Mestarikurssit ovat tänä vuonna poikkeuksellisen kovatasoiset, ja odotamme innolla torstain ja perjantain oppilaskonsertteja.

Torstai 27.7. alkaa pääsymaksuttomalla Päivän puhalluksella Uudenkaupungin torilla kello 12.00. Festivaalin jousisoittajat tarjoilevat tunnelmamusiikkia toriväelle.

Päivä jatkuu oppilaskonsertilla kello 14.00 Uudenkaupungin Vanhassa kirkossa. Konsertissa esiintyvät mestarikurssien opiskelijat ja luvassa on runsaasti korkeatasoista soittoa sekä nuorta voimaa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Torstain kirkkokonsertti Arktis soi kello 19.00 Uudessa kirkossa. Bassolaulaja Nicholas Söderlundin ja Crusell Festival Ensemblen tähdittämässä konsertissa kuullaan pohjoisen luonnon säveliä Griegin ja Sibeliuksen laulujen muodossa. Yleisradio radioi konsertin (Yle radio 1, kello 19.02 ”Klassisen musiikin iltakonsertti”). Konsertin juontaa musiikkitoimittaja (FT) Janne Palkisto ja illan aikana haastatellaan Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikaista.

Torstai huipentuu Lyhtyjen yöhön kello 21.00 alkaen Vallinmäellä. Ilmaistapahtuman avaavat Crusell-viikon taiteilijat, jonka jälkeen lavan valtaa ensin uusikaupunkilaislähtöinen laulaja-lauluntekijä UTU. Illan kruunaa Vuonna 85 -musikaalin bändin esitys.

Perjantaina 29.7. luvassa on jälleen pääsymaksuton Päivän puhallus kello 12.00 Uudenkaupungin torilla. Mor Biron johdattelee yleisön fagotinsoiton saloihin ja luvassa on jälleen B. H. Crusellin musiikkia – puhallinjuhlaa parhaimmillaan.

Ilmaiskonsertit jatkuvat toisen pääsymaksuttoman oppilaskonsertin merkeissä Uudenkaupungin vanhassa kirkossa kello 14.00 alkaen. Konserttiin on jälleen vapaa pääsy.

Teemakonsertit jatkuvat vielä perjantaina, kun Työväentalossa luvassa on Teollinen vallankumous -konsertti kello 18.00. Konsertissa puupuhallinmusiikki yhdistyy keksintöjen historiaan ja konsertin lopettaa Franz Schubertin Oktetto, jonka esittäminen on aina merkkitapaus.

Illan viimeisenä tunnelmapala kuullaan Konsertti-ilta ravintola Gasthaus Pookin pihalla. Tuplarööriyhtye Oboe Consort Helsinki tarjoilee kevyttä klassista, tangoa ja tuttuja melodioita kesäiltaan. Oboeperheen erikokoiset soittimet pääsevät oikeuksiinsa Aale Lindgrenin juontamassa kokonaisuudessa.

Crusell-viikko tekee yhteistyötä WWF Suomen kanssa. Jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan euro Itämeren suojeluun ja yleisö voi tukea Itämeren suojelua myös erillislahjoituksin. Ilmastopaneelin Markku Ollikaisen ohella myös WWF Suomen ilmasto-ohjelman johtaja Bernt Nordman vierailee viikolla perjantaina ja juontaa perjantain Teollinen vallankumous -konsertin.

Liput Crusell-viikolle ovat saatavilla Lippu.fi:n verkkokaupasta ja toimipaikoista kautta maan sekä Uudenkaupungin matkailutoimistosta. Konserttien ovimyynti avataan konserttipaikoilla noin tuntia ennen konsertin alkua. Konserttien käsiohjelmat ovat vapaasti luettavissa verkkosivuilla ja konsertit juonnetaan. Paperisia käsiohjelmia ei myydä erikseen.

Crusell-viikko | Crusell Music Festival

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Crusell-viikon mestarikursseille hakemusten tulva

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet moninkertaisesti. Hakemuksia oli kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4. Andrea Lieberknechtin huilun mestarikurssille sekä Yehuda Giladin klarinetin mestarikurssille haki…

13.03.2024

Crusell-viikko tuo ihmisiä yhteen kesällä 2024

Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–28.7.2024 teemalla Yhdessä! Yhdessä tekeminen on musiikissa vahvasti läsnä aina. Crusell-viikolla kokeillaan myös uusia avauksia toimia eri tavoin yhdessä yleisön, yhteistyökumppanien ja menneen sekä tulevan kanssa. Konserttiohjelmissa Yhdessä -teema kuuluu eri musiikkityyleissä, kuten…