22.03.2019

Crusell-viikon kesän 2019 festivaaliohjelma on julkaistu: teemana fantasia

Järjestyksessään 38. Crusell-viikko tuo jälleen joukon huippumuusikoita ja -konsertteja kesäiseen Uuteenkaupunkiin 27.7.3.8.2019. Korkealaatuisten kamarimusiikkikonserttien lisäksi festivaalilla kuullaan mm. musiikkia videopeleistä ja Pepe Willbergin ilmaiskonsertti.

Crusell-viikon taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen valitsi tulevan festivaalin teemaksi fantasian. Tuntuu siltä, että yhä useammin mieli kaipaa irtiottoa nykypäivän yhteiskunnan ahdistavasta tilanteesta. Siksi teemaksi valikoituikin fantasia. Kautta aikojen ihminen on käyttänyt fantasiaa eli mielikuvitelmaa apuna paetakseen arjen huolia, Ylönen taustoittaa valintaa. Teema tulee näkymään ja kuulumaan sekä esitettävien kappaleiden nimissä että itse musiikissa, joka johdattaa kuulijat muihin maailmoihin.

Fantasiateemaiset kappaleet ovat esillä erityisesti Uudenkaupungin vanhassa ja uudessa kirkossa järjestettävissä kamarimusiikkikonserteissa, joissa esitetään mm. Robert Schumannin, Benjamin Brittenin ja August Klughardtin fantasiateoksia. Kamarikonserttisarjan tähtenä loistaa sopraano Helena Juntunen, joka esiintyy solistina kolmessa konsertissa. Näihin lukeutuu myös festivaalin päätöskonsertti, jossa kuullaan Maurice Ravelin, Samuel Barberin, Hans Werner Henzen ja Jacques Ibertin musiikkia Juntusen ja suuren festivaaliorkesterin tulkitsemana.

Korkeatasoisten kirkkokonserttien ohella tarjolla on myös laaja kattaus kevyttä musiikkia. Suositun Lyhtyjen yö -piknikkonsertin tähdeksi saapuu rakastettu Pepe Willberg orkestereineen. Uutuutena ohjelmassa on luvassa konserttitanssit Uudenkaupungin työväentalolla Juha Hostikan johtaman legendaarisen Dallapé-orkesterin tahdeissa. Pelimusiikin maailmaan päästään erityisesti nuorille suunnatussa, suositun Game Music Collective Bandin konsertissa. Lapsiperheille on tarjolla oma konsertti, jossa kuullaan yleisöäänestyksellä valittuja tutuimpia lastenlauluja Täti Monikan ja Pingviiniorkesterin säestyksellä.

Avajaiskonsertissa kuullaan lyömäsoitinyhtye Osuma Ensembleä. Viikon päätöstä juhlitaan yhdessä kaikkien kaupunkilaisten kanssa päätöskaronkassa kaupunginlahden rannassa.

Crusell-viikko järjestetään 27.7.-3.8.2019 Uudessakaupungissa.

Lisätietoja konserteista: crusell.fi/konsertit2019

Kurssitoiminta

Crusell-viikolla järjestetään jälleen puupuhaltimien mestarikursseja, jotka on suunnattu instrumenttien aktiivioppilaille. Huilun, oboen, klarinetin ja fagotin mestarikursseilla opettavat Andrea Lieberknecht ja Petri Alanko, Emmanuel Laville ja Anni Haapaniemi, Hermann Stefansson ja Harri Mäki sekä Dag Jensen ja Etienne Boudreault. Kurssit järjestetään 29.7.-3.8.2019.

Yleisö pääsee kuulemaan mestarikurssien opiskelijoita pääsymaksuttomissa Päivän puhalluksissa Uudenkaupungin torilla ja neljässä konsertissa seurakuntakeskuksessa. Kurssien opettajat puolestaan esittelevät taitojaan useassa konsertissa pitkin viikkoa.

Liput Crusell-viikolle 25.3.2019 alkaen Lippu.fi:n toimipaikoista kautta maan sekä Uudenkaupungin matkailutoimistosta.