17.04.2023

Crusell-viikko unelmoi paremmasta huomisesta kesällä 2023

Uudenkaupungin Crusell-viikko on julkistanut kesän 2023 ohjelmansa tiedotustilaisuudessa 11.4.2023. Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–29.7.2023 teemalla Unelmia huomisesta.

Festivaalin teemakonserteissa puupuhallinmusiikki sekä ihmiselämälle korvaamattomat maapallon ekosysteemit kietoutuvat yhteen. Crusell-viikko tekee yhteistyötä WWF Suomen kanssa, ja jokaisesta myydystä lipusta lahjoitamme euron Itämeren suojeluun. Lisäksi festivaaliyleisölle tarjotaan lahjoitusmahdollisuus, ja WWF Suomi jalkautuu Crusell-viikolle mm. juontamaan kaksi teemakonserttia. WWF:n ohella tutkittua tietoa viikolle tuo Ilmastopaneeli. Yleisradio radioi kaksi konserttia.

Crusell-viikko on siirtynyt vuonna 2023 kokonaan Crusell-seura ry:n järjestettäväksi, ja toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusamalle kesän Crusell-viikko on ensimmäinen laatuaan: ”Festivaalin onnistuminen tietysti jännittää, mutta odotan kesää innolla. Tavoitteeni on, että ukilaiset voisivat olla ylpeitä festivaalistaan ja innoissaan siitä, miten kansainväliset musiikkivieraat ja huipputason konsertit tuovat värinsä kaupungin kesäelämään”, Elina kertoo. ”Yhteistyö WWF Suomen kanssa mahdollistaa taiteen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen vuoropuhelua, jota haluamme Crusell-viikolla olla edistämässä.”

Festivaalille on jälleen saapumassa suuri joukko kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita, kuten Crusell-kilpailun viimeisin voittaja, klarinetisti Jonathan Leibovitz, oboisti Juri Vallentin (Tšaikovski-kilpailun voittaja), huilisti Christina Fassbender (Berliinin taideyliopiston huilunsoiton professori) ja fagotisti Mor Biron (mm. Berliinin filharmonikot). Kamarikonserttien rinnalla luvassa on myös Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen koko perheen Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti ja Timo Lassy -trion Jazzilta. Uutena konserttipaikkana debytoi Wallilan Kartano. Festivaalin Arkits-pääkonserttia Uudessa kirkossa 27.7. tähdittää basso Nicholas Söderlund. Konsertissa Sibeliuksen ja Griegin musiikki juhlistavat pohjoisen luontoa. ”Koko festivaalin laajuudelta luvassa on puupuhallinmusiikkia maailman eri kolkista. Teema on ollut ajatuksissa jo pitkään, ja kuvastaa festivaalia osana aikaansa”, kertoo taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi.

Viikon avajaisia vietetään Uudenkaupungin torilla lauantaina 22.7. kello 12, jossa viikon jokaisena päivänä järjestetään ilmaiskonsertti ”Päivän puhallus”. Lyhtyjen yö -pikniktapahtuma kokoaa kaupunkilaiset Vallimäelle nauttimaan hämärtyvästä kesäillasta hyvän musiikin ja herkkujen kera.

Uudessakaupungissa syntyneen, kansainvälisen uran luoneen klarinetistin ja säveltäjän, Bernhard Henrik Crusellin nimeä kantava Crusell-viikko on maailmanlaajuisestikin uniikki, puupuhallinmusiikkiin erikoistunut festivaali. Konserttien ohella järjestettävät mestarikurssit keräävät yhteen soitonopiskelijat ympäri maailmaa.

Crusell-viikko Uudessakaupungissa 22.7.–29.7.2023.

Crusell-viikon ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.crusell.fi. Lippuja festivaalille myyvät Lippu.fi-verkkokauppa ja toimipisteet kautta maan sekä Uudessakaupungissa Uudenkaupungin matkailutoimisto.

Musiikissa mukana

WWF Suomi, Uusikaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämissäätiö, Uudenkaupungin
suomalaisen seuran säätiö, Turun osuuskauppa, Vahterus, Valmet Automotive Oy, Yara Oy,
Vakka-Suomen Puhelin, OP Lounaisrannikko, Mehiläinen, OP Lounaisrannikko, Ajado,
Uudenkaupungin Sanomat, Vakka-Suomen Voima Oy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

13.03.2024

Crusell-viikko tuo ihmisiä yhteen kesällä 2024

Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–28.7.2024 teemalla Yhdessä! Yhdessä tekeminen on musiikissa vahvasti läsnä aina. Crusell-viikolla kokeillaan myös uusia avauksia toimia eri tavoin yhdessä yleisön, yhteistyökumppanien ja menneen sekä tulevan kanssa. Konserttiohjelmissa Yhdessä -teema kuuluu eri musiikkityyleissä, kuten…